söndag 31 juli 2016

Konstiga utslag


Ser ni utslagen?
Jag vet, det är dålig kvalité på bilden. Jag tycker nästan alla selfies blir kassa om man inte använder selfiepinne. Men jag hoppas ändå att ni kan se utslagen jag har på min vänstra kind. Jag fick liknande utslag på min högra, men inte lika många. Igår kväll blommade de upp, bara så där. Utslagen kliade inte, men man kunde känna dom när man strök med handen. Idag är de i stort sett helt borta. Konstigt. Jag hade tänkt att jag skulle boka tid på vårdcentralen på måndag, men nu känns det inte som någon idé.
Vet någon av er vad det kan ha varit för några utslag?

18 kommentarer:

 1. Usch, ser inte roligt ut men skönt dem inte kliade och att dem försvann lika fort igen.

  Svar: Ja men precis, jag fick alltid massa dricks! Så man tjänade lite extrapengar ju, alltid bra att ha. Minns runt påsk, midsommar och framför allt vid jul så fick man lite mer dricks av vissa samt även lite presenter.. Rätt roligt. Jag delade ut reklam varje helg i två månader men det var inte alls lönsamt. Slavarbete!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att utslagen har återkommit. Det ser inte så vackert ut!

   Radera
 2. Jag tror du har ätit för mycket chips!!

  SvaraRadera
 3. skönt att det försvann ibland kan det ju bara komma något som typ försvinner likafort.
  Dennis älskade tårtan han fick baka.
  Nu ska jag sätta igång och laga söndagsmiddag
  kraaam till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har jag fått likadana utslag IGEN!

   Radera
 4. Om du ätit choklad så kan det ge liknande utslag? Någon föreslog chips, och även det kan ge liknade symptom. Alla kryddor och oljor i chipsen påverkar porerna i huden, man kan likna det med ungdomsfinnar (Akne). Tycker som du, att det bästa är att få det undersökt på någon vårdcentral.
  Ett tips jag kan ge, och som jag själv använt mig av när snacks-suget sätter åt är att poppa mig en rejäl skål med Pop-Corn istället för den de vanliga Fredag-Lördags påsarna med chips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att jag har fått utslag efter choklad. Men jag hade faktiskt ätit chips, när jag fick utslagen i lördag. Jag ska försöka låta bli chips en tid och får hoppas att utslagen inte återkommer.

   Radera
 5. Usch då, hoppas du får svar på vad dem är. Boka in VCT kanske någon form av allergi?

  SvaraRadera
 6. Det var verkligen jätteroligt att vara på Ullared! Det var första gången för mig då det är en bit att köra, Ca 110 mil enkelväg :) Men det var värt all tid man la på att köra ;)

  SvaraRadera
 7. Kan tyvärr inte hjälpa till, ser inte så bra på bilden. Hoppas någon kan ge ett bra svar

  SvaraRadera
 8. kanske allergi, eftersom de försvann? Det är ett rött gräs - de som man gjorde "tupp, höna eller kyckling" med som liten som pollinerar nu. Jag och Erik fick båda liknande utslag på armarna av det som försvann under natten.

  SvaraRadera
 9. Jag fick liknande för ett tag sedan, fick ett tips om att köpa kortisoncreme på apoteket och gjorde det, då försvann det direkt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det försvann utan kortison, men kom tillbaka efter att chips hade intagits.

   Radera
 10. Jag tror nog ändå att det är bättre att gå över till popcorn som föregående skrev och skippa chokladen så skall du se att det går över! ;-)

  SvaraRadera
 11. Jag kan få liknande på haken och lite på halsen när jag ätit för mycket gottgott. Jag brukar stilla det med propolis eller aloe vera gelly. Funkar för mig och känns superskönt att ha på irriterad hud.
  Hoppas du får bukt på dem snart.
  /Lisa

  SvaraRadera