tisdag 5 juli 2016

Visingsö del 3

På Visingsö finns det en gammal mack man kan titta på. Det går inte att tanka där, men det finns gamla bensinpumpar och en bilverkstad. Det var riktigt kul att titta på.

Bensinstation
Gamla grejer

Bensinpumparna
Vid samma ställe finns också en gammaldags butik och Nostalgimuseet. Att kika in på sådan här typ av museum, älskar jag!!

Välkommen in!
Vilken tur att det finns människor som sparar på gamla ting, som sedan kan visas upp på museum. Man kanske borde sparar mer på sina saker än att bara slänga. Ens barndomsminnen kan ju bli nytta till nästa generation.

Gammal bil och TV-apparater
Det har allt hänt en hel del sedan dessa var aktuella. Det finns en del charm med gamla saker, men ändå är det tur att utvecklingen går framåt. 

Kolla in barnstolen!
Minns dessa såklart!
Men det här känns ju inte så gammalt, eller? Postens frimärksapparater minns jag från min barndom. Jag vet att jag har stoppat mynt i en sådan och fått ut ett litet häfte med frimärken. Och iMac G3 fanns väl igår? Jag minns att jag tyckte dessa datorer var så snygga när de kom ut.

Tur att kriget tog slut!
Minns du?
Visst har man också gått in i dessa telefonhytter som barn och ringt! Man fick se till att man hade ett gäng med mynt. Man kunde inte prata så länge med bara en krona. 

Kika du in här om du är på Visingsö!

15 kommentarer:

 1. Så många härliga bilder!!! Minns BP-mackarna från när jag var liten :D Roligt att du delar med dig av så mycket härligt från Visingsö! Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul att minnas tillbaka?

   Radera
 2. Svar: Jo, jag vet .. =)
  Har inte suttit vid datorn så mycket på ett tag så därför har jag inte tänkt på att ta bort .. men får väl göra det nu :) hehe...

  SvaraRadera
 3. Vilket mysigt ställe! Älskar också att titta på gamla grejer! :D

  SvaraRadera
 4. HAHA BP nu snackar vi nostalgi på hög nivå:) kul att man kunde gå o titta.kram på dig

  SvaraRadera
 5. Ser så himla mysigt ut!! Skulle lätt vilja uppleva det själv också, kanske i framtiden haha :)

  SvaraRadera
 6. Sånt där är kul att titta på! Nostalgitripp :)
  Kram
  Lisa
  majamyra.se

  SvaraRadera
 7. Åh vilken mysig utflykt! :) Har för mig att jag varit där någon gång :)

  SvaraRadera