onsdag 3 augusti 2016

Besök på vårdcentralen

Jag ringde till vårdcentralen idag med anledningen av mina utslag som jag får då och då. Oftast dyker de upp efter maten (dock ej efter frukosten), men de avtar efter 1 timme ungefär. Att försöka sätta en egen diagnos med hjälp av internet, tyckte jag inte var någon idé. Jag fick en tid hos en akutsjuksköterska. Ånej, tänkte jag. Då kan jag ju få sitta hur länge som helst och vänta. Men jag hade tur, inga akutfall just då.

Rosacea?
Sjuksköterskan misstänkte först rosacea. Efter att läst detta, så tyckte jag det lät rimligt. Men när jag berättade att utslagen kan försvinna efter en halvtimma eller en timma, så ändrade hon sig. Utslagen kommer och går, men vanligast är att de dyker upp efter en måltid. Jag ska få komma till en läkare om 3 veckor (!). Fram tills dess ska jag fota utslagen, när de dyker upp. 

Köpt ansiktskräm
Idag fick jag alltså inga direkt svar på vad utslagen beror på, men jag blev rekommenderad att använda en ansiktskräm. Jag gick till Apoteket och köpte en ansiktskräm från ACO-serien. Om jag har köpt rätt, vet jag inte. Min näsa, haka och panna har fet hud. På kinderna är jag lite torr. Jag hoppas att ansiktskrämen funkar!

Kan du annars tipsa om en bra ansiktskräm? Brukar du själv använda ansiktskräm?

11 kommentarer:

 1. Ja, fota fota fota. Så de kan se med egna ögon vad som händer liksom :) Jag använder dagkräm av vitamin E och vitamin C-serien på The body shop :)

  sv: tack så mycket för gratulationen <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset om dagkräm. Klart att man ska ha den från The body Shop. Det tänkte jag inte på innan.

   Radera
 2. Ja klart du får, bara roligt ju =D. Det kan inte vara allergi, men skönt att komma till en dr, bra att fota också

  SvaraRadera
 3. Hoppas du får klarhet i vad det beror på,tänkte direkt på Rosacea,men ...
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. hoppas det blev bra med krämen :)
  sv: Byxorna är köpta på one more rep, finns på freddystore också :) ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Även jag har i sommar börjat få konstiga utslag/eksem i ansiktet, i mitt fall kan det bero på stress...
  Hur som haver så använder jag Nivea Sensitive Day Care som jag blev rekommenderad då jag har känslig hy.

  SvaraRadera
 6. Jag kör ACO liftin day cream. Saxat från nätet:

  Dagkräm speciellt utvecklad för kvinnor över 40 år med synliga ålderstecken. Närande formula med vitamin B3, sheasmör och rapsolja som stramar upp huden, gör den mer spänstig och minskar synliga rynkor. Speciellt lämplig för torr hud. Applicera varje morgon på väl rengjord hud. Milt parfymerad. SPF15 - See more at: https://www.apotekhjartat.se/produkter/ansiktsvard-makeup/ansiktsvard/antiage/aco-face-anti-age-40-lift-fill-day-cream-dry-skin/#sthash.aOGN1U0k.dpuf

  Och till natten blir det L300 Anti-Age night cream:
  L300 Anti-Age Firming Night Cream är en kräm för natten som främjar hudens förnyelse och tillför huden fukt och näring.

  L300 Anti-Age Night Cream innehåller hyaluronsyra som ökar hudens fukthalt på lång och kort sikt, förbättrar barriärfunktion och elasticitet. Krämen innehåller även algextrakt (Methylsilanol Mannuronate) som verkar intensivt återfuktande och ökar hudens smidighet och elasticitet, samt ceramider som stärker hudens naturliga skyddsbarriär.Fri från parabener och mineralolja. Oparfymerad.Passar alla hudtyper.

  Gillar dom. Och inte så dyra heller

  SvaraRadera
 7. Ojoj!!!
  Innan du hittar rätt kräm just till dig måste du testa, testa och testa. Krämer som andra rekommenderar behöver inte passa just till din hy. Det är svårt att hitta perfekt kräm till blandat plus så känsliga hy. Jag har torr och känslig så kommer inte rekommendera mina krämer till dig men hoppas att du hittar din. Vichy har superbra produkter. Kostar lite mer men räcker upp till 2-3 månader så det lönar sig.
  Lycka till :) :*

  SvaraRadera