torsdag 25 augusti 2016

Uppföljning av mina utslag

Jag har bloggat tidigare om mina lustiga utslag i ansiktet. Oftast har de dykt upp i samband med att jag har druckit vin, ätit stark mat eller snacks. Utslagen kliar inte och inte heller ögonen. Det är ju skönt. Men man vill ju ändå veta vad det beror på. Utslagen brukar avta efter en timme ungefär.
Snygga utslag ;) 
Jag besökte vårdcentralen för tre veckor sedan. Sköterskan kunde inte direkt säga vad det berodde på, men misstänkte rosacea. Jag fick iallafall en tid hos läkare tre veckor senare. Jag kunde inte få något direkt svar idag heller, men läkaren misstänkte att det var en allergisk reaktion.

Fick medicin
Ett antiallergiskt läkemedel skrevs ut. Nu får vi se om det hjälper. Läkaren kommer att ringa upp mig om tre veckor för att höra hur det har gått.

6 kommentarer:

 1. Ojoj, hoppas det det kommer att blir bättre :(

  SvaraRadera
 2. Hmm ja det kan ju vara så, Bellis blir röd och visten runt munnen då hon äter tomater eller lingonsylt, men lägger sig efter nån kvart

  SvaraRadera
 3. Oj, det blossar verkligen upp. Trist att det liksom inte ger med sig.
  Mycket som visar sig i vår hud har med magen att göra, vad vi stoppar i sig t.ex eller helt enkelt hur magen mår.
  Jag känner en tjej som dricker aloe vera, vilket gör att hon slipper ta sin medicin mot sin acne. Hoppas du får bli av med det där snart och får veta vad det beror på. Konstigt att inte ens doktorn vet exakt.
  Psst, skickat mail till dig tidigare ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska kolla mailen.
   Kanske det är aloe vera man ska dricka.

   Radera
 4. Jag hoppas också att utslagen försvinner.

  SvaraRadera