söndag 25 december 2016

Juldagen 2016

Då bar det iväg till Borås för vårt sista julfirande för i år. Vi firade hos min bror med familj. Det är alltid så trevligt att träffa syskon med familjer. 

Vacker gran!
Vi har ingen gran hemma hos oss, så vi får njuta av att titta på andras julgranar istället. 

Julmat
Vi fick såklart god julmat, men nu räcker det med julmat. Vi har dock bara ätit det två dagar i rad, men nu är det nock! 

Så gott med äggost
En gång per är äter jag äggost. Det är sååå gott! Det är min pappa som gör den. Vi tar alltid socker och kanel till äggosten. Andra brukar ta sylt till. 

Kollar på iPaden
Så förvånad jag blev först när den 4-årige brorsbarnet tittade på YouTube-paret Jocke & Jonna på iPaden. Men samtidigt är det kanske inte så konstigt. Hon vill såklart se det som henens äldre syskon tittar på. 

Julklappspelet
Vi vuxna spelade julklappsspelet. V i köper alltid 2 paket som kostar ca 50:- per styck. Först går vi ett varv med en tärning. Varje person som slår en 6:a får välja ett paket. När alla paket är tagna, öppnas dessa. Då kan alla se vad paketen innehöll. Sedan kör vi varv till MED tid. Denna gång blev det 20 minuter. Alla som slår en 6:a får ta ett paket från någon annan. I slutet av tiden blir det en kamp, för att man ska hinna välja hem det man vill ha. Har man redan det man helst vill ha, så vill man att tiden ska gå väldigt fort.

Om du brukar spela julklappsspelet, hur spelar du det? 

Åh, ett pussel!!!
Barnen fick såklart sina julklappar utan att behöva spela om dom. Så roligt det var att se glädjen över ett pussel med Alfons Åberg!

Fortsätt att tävla HÄR!!

12 kommentarer:

 1. Hoppas att du har en skön julledighet

  SvaraRadera
 2. Mysigt med allt firande men så skönt när de tär över tycker jag;)
  Svar: Tack snälla, superfint verkligen. Han är duktig på att veta vad jag vill ha ;)

  SvaraRadera
 3. Mysig jul som du med haft. Vi spelar julklappsspelet nästan på samma sätt som ni. Förutom att ett barnbarn bestämmer tiden mellan 10-45 minuter utan vår vetskap. Så lite småstress hela tiden runt bordet :)
  God fortsättning.
  Mamma C

  SvaraRadera
 4. Så härliga bilder, lät som ett riktigt roligt julklappspel! :)

  SvaraRadera
 5. är inte paketen inslagna? Så hur vet man vilket man vill ha? :O

  Håller med om julmaten, två dagar räcker helt klart ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var jag så otydlig i beskrivningen? Efter första varvet får man ju öppna paketen (då är de ju inslagna från början), som man har fått genom att ha slagit 6:or. Då ser ju alla vad det är för något. Andra varvet får alla under tidspress, ta julklappar från varandra, om man slår en 6:a.

   Radera
 6. Det ser ju jättekul ut har inte gjort det men det ska provas. Härliga bilder och visst räcker det med julmat efter ett par dagar. Kram och god fortsättning.

  SvaraRadera
 7. Vad mysigt!
  Äggost har jag nog aldrig hört talas om, det lät spännande :)

  SvaraRadera
 8. ja ni ser ut att ha riktigt mysig jul ser ja Nu har ja mailat min adress o så til dej kram

  SvaraRadera