fredag 17 februari 2017

Lediga jobb

Redan som barn, hade jag bestämt mig för vad jag skulle bli som vuxen. Jag funderade inte på något annat yrke än just lärare. Att undervisa och rätta böcker verkade ju hur kul som helst! Dock tycker jag inte längre att rättningen är så kul, men den behövs.  Jag har aldrig någonsin. ångrat mitt yrkesval. Jag trivs med att vara lärare och jag tycker att jag fortfarande lär mig nya saker inom mitt yrke. Det är ett utvecklande, tycker jag! Utvecklas man inte, känns det tråkigt. Det finns gott om lediga lärarjobb, så jag kommer nog aldrig behöva vara arbetslös.

Någon enstaka gång har jag tyckt att det hade varit roligt att jobba med någonting annat under en tid. Men med vad isåfall är frågan. Bibliotekarie? Det känns som att detta är ett yrke som kommer att försvinna, tyvärr. Kontorist? Kan det vara kul att sitta framför datorn hela dagarna? Jobba i affär? Hur länge jag än funderar, så kan jag inte komma på något annat yrke än just det jag redan har. Men skulle jag någon gång ändra mig, så skulle jag lägga upp mitt CV hos Careerbuilder. Då kan företag kontakta en när de rekryterar. Självklart kan man söka jobb på Careebuilders hemsida. Man kan välja i vilken stad man vill söka. I mitt fall skulle jag välja lediga jobb i Göteborg.

Vad jobbar du med? Skulle du vilja testa något annat yrke?

14 kommentarer:

 1. Just nu är jag distributör, delar ut tidningar. När jag var 8 år ville jag bli kock. Även om jag gick det i gymnasiet, är det ingenting alls jag vill göra idag. Jag vet inte alls, typ. Förutom att sålänge jag trivs, och har en bra arbetsplats, så kan jag nästan, men bara nästan jobba med vad som.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är absolut viktigt att man trivs med sitt jobb!

   Radera
 2. Vad häftigt att du alltid vetat vad du velat bli och att du är det idag. :)

  SvaraRadera
 3. Jag bestämde mig också för att bli lärare som ung. Idag har jag jobbat sex år inom läraryrket och stortrivs! Jag har också funderat på att göra något annat för en period (när det känns lite tyngre) men inte kommit på vad det skulle vara i så fall. Bibliotekarie känns lockande men krävs utbildning. Att stå i affär kan vara trevligt men inga vidare arbetstider. Att jobba inom vården, samma sak som i butik. Kvällar, helger - känns sådär.

  Så ja, jag blir nog kvar som lärare. Ett tag till i alla fall. Jag tycker ju att det är världens bästa jobb (oftast)!

  SvaraRadera
 4. När jag var liten ville jag bli bibliotekarie :P Så blev jag lärare och fotograf :P Har inte ångrat mina val alls (än?) för det är varierande, utmanande och utvecklande. Jag skulle aldrig klara ett enformigt arbete :P

  SvaraRadera
 5. Jag vet fortfarnade inte vad jag vill bli när jag blir stor :)

  SvaraRadera
 6. jobbar inom äldreomsorgen o JA jag vill testa andra jobb :)

  SvaraRadera
 7. Jag ville bli filmstjärna ;)

  SvaraRadera
 8. Ja, jag är ju också lärare och trivs med undervisningen, men skulle gärna jobba med något annat. Något med böcker. Men vad och hur?

  SvaraRadera
 9. Tack för bra tips! Kikade in www.careerbuilder.se och den verkar vara lättanvänd och ha många bra jobb. tack!

  SvaraRadera