lördag 25 mars 2017

Nyttiga bollar

Jag har länge tänkt att baka chokladbollar av dadlar, men det har liksom inte blivit av. Idag köpte vi hem ingredienserna, som vi saknade hemma.
Riktigt goda!

INGREDIENSER
16 dadlar
4 dl havregryn

2 msk kakao
1 dl kokosolja 
3–4 msk kaffe (ev lite vatten)
Garneringkokos
GÖR SÅ HÄR
1. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.
2. Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.
3. Tillsätt kakao, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.
4. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos. Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre. Förvara bollarna i kylen eller frys in dem och ta fram vid behov.
Receptet ar jag hittat HÄR! Jag lovar -  chokladbollarna blev riktigt goda!

9 kommentarer: