Jag har länge tänkt att baka chokladbollar av dadlar, men det har liksom inte blivit av. Idag köpte vi hem ingredienserna, som vi saknade hemma.
Riktigt goda! |
INGREDIENSER
16 dadlar
4 dl havregryn
4 dl havregryn
2 msk kakao
1 dl kokosolja
3–4 msk kaffe (ev lite vatten)
3–4 msk kaffe (ev lite vatten)
Garneringkokos
GÖR SÅ HÄR
1. Ta ut kärnorna ur dadlarna och lägg dem i en skål.
2. Mixa sönder dadlarna ihop med havregrynen till en kladdig massa. Använd en mixerstav eller hushållsmaskin med knivar.
3. Tillsätt kakao, kokosolja, salt och kaffe, lite i taget (efter smak och lagom konsistens). Fortsätt mixa ihop allt till en kladdig smet som det går att rulla bollar av.
4. Gör bollar av smeten och rulla dem i kokos. Om smeten är för torr kan du tillsätta lite vatten eller mer kaffe så bollarna blir kladdigare och kokosen fäster bättre. Förvara bollarna i kylen eller frys in dem och ta fram vid behov.
Receptet ar jag hittat HÄR! Jag lovar - chokladbollarna blev riktigt goda!
Det där hade suttit fint just nu :)
SvaraRaderaOh tack för tips
SvaraRaderaVad kul att du provade och att dom blev goda! Kramis
SvaraRaderaÅh låter jättegott :)
SvaraRaderaLåter spännande, kanske något jag borde prova jag som är baktokig:)
SvaraRaderaÅh så gottis!
SvaraRaderaMen åh vad gott! :)
SvaraRaderaMumsigt!! :D
SvaraRaderaÅh vad gott!! Jag hade velat testa något sånt här men jag tror tyvärr inte att min mixer pallar.. Fast testa kan man ju ;)
SvaraRadera