lördag 6 maj 2017

Balder har upptäckt Göteborg

Kan man klaga på vädret vi har haft idag?!
Vädret har verkligen varit helt fantastiskt idag! Såklart att man vill nyttja solens timmar så mycket som möjligt då. Ungefär en timme efter att maken/husse hade dragit iväg till jobbet, satte sig jag och Balder i bilen och drog till Göteborg. Socialträning på schemat!


Vi promenerade i centrala Göteborg. Balder drog givetvis en massa blickar till sig. Jag hörde viskningar som exempelvis "Åh, en sådan fin hund!", "Det är en sådan där Sankt Bernardshund" (stämmer inte!) och "Så stor hund!". Balder skötte sig jättebra! Stundtals blev han varm, men vi hade vatten med oss och vi rörde oss eller vilade i skuggan också.

Jag begriper inte, men det hände idag att människor kom fram och klappade Balder utan att frågade. En gång reagerade Balder med att skälla, eftersom han inte gillar att bli klappa uppifrån av en okänd person. Jag ogillar att de inte frågar om lov. En hund är inte en allmän egendom och alla hundar uppträder inte likadant. Skulle en okänd person klappa Balder utan att fråga och ens hund skulle reagera negativt på det, kanske genom att bita, så är det ändå jag som hundägare som får stå för det. Jag vet att det inte är ok att bita (OBS! Balder har inte gjort det någon gång.), men jag tycker samtidigt att man måste fråga hundägaren om det är ok att hälsa på hunden.

Vi mötte upp maken/husse, när han hade slutat jobbet. Vi traskade till bilen och åkte sedan hem. Efter en god middag fick Balder ett svalkande dopp i sjön. Det uppskattade han väldigt mycket!

Hoppas ni också har haft en skön dag!8 kommentarer:

 1. Självklart måste man fråga om man får klappa andras hundar och det lärde jag mina barn tidigt. Din vovve är verkligen jättefin! <3 Kramis

  SvaraRadera
 2. Vad härligt det låter! :D Skulle aldrig våga klappa en hund utan och känna den eller ha frågat ägaren... Så konstigt med vissa!

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig dag, men jag håller verkligen med om att man ska fråga innan man klappar :)

  SvaraRadera
 4. Det har verkligen varit härliga dagar, och man får passa på att vara utomhus och njuta av solen och värmen :)

  SvaraRadera
 5. Nej man klappar inte en hund utan be om lov först. Men folk saknar vett ibland. Vi lär hugo och fråga först!

  SvaraRadera
 6. Förstår dig precis! Var bland det första jag lärde min son som liten att ALDRIG gå fram till en hund. Förstår inte folk som tar sig såna friheter. :(

  SvaraRadera
 7. Underbara Balder ❤️ ....
  Håller med man ska inte klappa utan lov!

  SvaraRadera