onsdag 10 maj 2017

Jag har vridit pinnen


Vridit pinnen.
Jag har gjort ett litet experiment i matbutiken. Det finns ju liksom en oskriven regel som säger att kassapinnen ska läggas på ett visst sätt över kassabandet.  Nu har jag 3-4 gånger testat att vrida pinnen (se bild nr 1), för att se hur bakomvarande kund reagerar.

Kund nr 2 har vridit tillbaka.
Varje gång har bakomvarande vridit tillbaka pinnen (se bild nr 2). Undra varför?! För att det finns bara ett rätt? För att ens egna varor ska komma 20 cm närmare kassörskan?  Jag tror faktiskt det är bättre att lägga kundpinnen som i  bild nr 1, om man nu ska tänka på kassörskan.

Hur lägger du kundpinnen?

9 kommentarer:

 1. Oj, intressant! Jag lägger den alltid tvärs över, "som alla andra", har inte ens tänkt på att det går att ha den från andra hållet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lätt att falla in i samma mönster.

   Radera
 2. Jag lägger alltid tvärs över kassabandet precis som bild 2. Detta är för att det känns som om man ska göra så, har inte reflekterat över det. Känns också som att det blir en tydlig gräns och att det får plats mer. Att kunden bakom kan börja plocka upp varorna snabbare :P

  SvaraRadera
 3. Så tråkigt sagt av gubben!

  SvaraRadera
 4. Lägger som bild 2, fast det beror också på att jag tänker att ju snabbare jag lägger upp den ju snabbare kan henom lägga på sina varor. Jag handlar sällan i rullkassor utan väljer snabbkassor där det alternativet finns. Jag vill själv ta mig ifrån butiker snabbt, så därför lägger jag pinnen så. Där jag kommer ifrån från början lägger aldrig någon pinnar på banden och det störde jag mig på enda tills jag flyttade därifrån. Så därför lägger jag pinnen nästan på mina varor själv ;). För att jag vet hur mycket jag stört mig på folk som INTE använder pinnen.

  SvaraRadera
 5. Använder helst självskanning, men om jag lägger på bandet så blir det som bild nr 2.

  SvaraRadera
 6. Underbart! Jag ska testa detta någon gång! :)

  SvaraRadera