onsdag 5 juli 2017

Bakom din rygg


Om priset på en bok, skulle baseras på hur lång tid den tar att läsa, så skulle den här boken vara ganska så dyr i jämförelse med en annan bok. Boken var med andra ord både bra och väldigt lättläst. Det är inte så många karaktärer i boken, så det blir inte svårt att hålla koll på vem som är vem.

Allt förändras när Angelina börjar jobba på Salong De Luca, Östermalms hetaste frisörsalong. Ägaren Stefano har bara ögon för henne och ser inte längre åt sin kollega Jenny. Driven av svartsjuka bestämmer sig Jenny för att ta reda på vem som döljer sig bakom Angelinas perfekta fasad.

Samtidigt hittas en av salongens kunder mördad, och det dröjer inte länge förrän ytterligare ett dödsfall sker. Under den välpolerade ytan utvecklas ett farligt psykologiskt spel som hotar att ödelägga liv. Misstankarna växer sig allt starkare, men sanningen avslöjas inte förrän det är alldeles för sent.


Vi får turas om att följa Angelina, Jenny och Stefano ur deras olika perspektiv på livet och vardagen. Kapitlen är ganska så korta, så man läser helst flera, när man ändå läser. Eftersom detta är den första boken i en trilogi i genren psykologisk thriller, hade jag förväntat mig lite mer mörker och oförväntade vändningar. Bakom din rygg, känns inte alls så spännande som Sarenbrants tidigare utgivna böcker. De har varit kriminalromaner och jag kan sakna kriminalinspektören Emma Sköld (kan det komma fler?). I Bakom din rygg, lämnas mycket i historien öppet och nu blir det lite besvärligt att behöva vänta på uppföljningen. 
Mitt betyg

6 kommentarer:

 1. Jag vågar aldrig läsa böcker som ska bli fler just av sorgen att vänta på nästa. Den här låter trots blygsamma betyg otroligt lockande <3

  sv: Mina veckoplaneringar gör jag i photoshop, börjar med en bild med comicbookrutor som jag stal från att googla, och lägger sedan dit text och dingbats :D

  Tröjan är tyvärr från Myrorna och har lappen bortklippt, så jag kan inte svara...

  SvaraRadera
 2. Jag har inte läst någon av hennes böcker, men jag kanske borde ?
  Spännande böcker är min favorit, och just nu är en stund ute i solen med en bra bok precis vad jag skulle behöva mellan flyttkaos och massor med jobb :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läsning är en skön avkoppling. Tyvärr läser jag nästan bara när jag har semester.

   Radera
 3. Älskar hennes tidigare böcker och trodde att detta var en fortsättning på dem så bra att jag nu vet att det är en ny serie som påbörjats. Tack!

  SvaraRadera
 4. Jadå, hon skriver synopsisen på nästa Emma Sköld just nu :)

  SvaraRadera