tisdag 18 juli 2017

Det här med bad

Inte jag!
Vet ni, jag har inte badat denna sommar än. Jag har inte ens badat i en swimmingpool. Jag kan väl erkänna att ju äldre jag har blivit desto större badkruka jag är.  Om jag ens ska försöka ta ett dopp i sjön, går jag sakta i. När vattennivån är vid låren, står jag länge för att vänja mig. Därefter går jag tills vattennivån når naveln. Där står jag tills jag har vant mig vid det kalla vattnet. Jag biter ihop och tar tills sist några simtag och upptäcker att det är ganska så uppfriskande,  trots allt. Är det detta man kallar för kärringdopp?

Har du badat här i Sverige ännu?

13 kommentarer:

 1. Haha just det sade jag på stranden idag, doppat mig till midjan med sen får det vara fortfarande kallt i vattnet mot vad det brukar vara =(
  Svar: Tack, ja det skall bli roligt även om det strular lite just nu för oss, men det löser sig nog

  SvaraRadera
 2. Jag badade redan i maj. Men det gills kanske inte eftersom det var i en pool. Vid sjön har jag inte varit än. Barnen har sitt favoritställe där de alltid vill bada.

  SvaraRadera
 3. Har också blivit mer och mer badkruka för varje år men jag försöker bota bort den nu. Badade faktiskt 2 maj i år. Eller, enligt min kompis så hoppade jag ner i vattnet och flög upp för stegen till bryggan igen. Men det gills väl nästan 😂

  SvaraRadera
 4. Jag badar nästan aldrig ute. I alla fall inte om det är kallt i vattnet. Däremot tar jag gärna en simtur i en pool.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En simtur i en pool är underskattat!

   Radera
 5. jag har inte badat ordentligt på flera år. Jag tror jag doppade mig en gång förra året, men i år är det så himla kallt ute hela tiden så... suck.

  SvaraRadera
 6. Jag har verkligen inte heller gjort det... Måste bli ändring på den saken snart!! Kram

  SvaraRadera
 7. jag har inte heller badat, och kommer nog inte göra det denna sommar.. :// badar bara utomlands :D

  SvaraRadera
 8. Jag har inte heller badat än, har också blivit badkruka med åren ;) När jag ska bada går jag också i väldigt långsamt, men sen kan jag ofta ligga kvar i länge :)

  SvaraRadera