tisdag 3 april 2018

En firad Balder!

Balder får paket
Idag har Balder blivit firad ordentligt. Klart att Balder skulle få paket! Han fick två paket efter frukosten imorse. Ett paket innehöll en boll med godis i. Denna boll kan hålla honom aktiv ett tag, för det tog en stund att få ut godiset ut ur bollen. Det andra paketet innehöll en oxstrupe.

Balder vågade inte bada idag.
Sedan var det tanken att Balder skulle bli firad med hundsim i bassäng. Men idag tvärvägrade Balder. Han satte sig ner och det gick inte att locka honom fram till kanten av bassängen. Jag och instruktören skulle lyfta upp Balder, men eftersom Balder visade så tydligt att han inte ville så ville vi inte skrämma honom. Att bada i en sjö är ett annorlunda, för där kan Balder själv bestämma när han ska upp ur vattnet, men det kan han inte i en bassäng. Simträning är en toppenbra träning och vi ville inte att han skulle bli skrämd för livet. Han fick bestämma idag. Nu kommer vi simma mycket i sommar. I höst kanske Balder vågar igen att simma i bassäng. Då kanske han minns att det inte var någon negativ upplevelse. Han vågade sig upp på rampen iallafall, men sedan var det tvärstopp. Han gick aldrig i. Så synd.
Klart att Balder skulle ha tårta!
Väl hemma, fick Balder sin efterlängtade tårta. Tårtan bestod av färskfoder av ren med prinskorv. Tårtan dekorerades med små hundkex. Balder tyckte tårtan var riktigt god!

11 kommentarer:

 1. Ohh grattis till fina Balder. Vår Bellman ville inte heller gå i i bassängen, men tillsist gick det muta i honom, vi lyfte liksom i honom i bassängen och väl där i älskade han det. Det är som du skriver rampen de inte gillar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast Balder tvärvägrade innan vi hade tänkt att lyfta honom i. Stretar hunden emot, blir hunden ännu tyngre. I sommar har vi tänkt att bada mycket (om vädret tillåter) med Balder. Vi hoppas att det kommer hjälpa inför sim i bassäng i framtiden.

   Radera
 2. Grattis till Balder :).
  Förstår att han inte vågade, är nog bra att inte tvinga i honom som du skriver, då får han lära sig att det är en härlig upplevelse att bada istället :)

  SvaraRadera
 3. Underbar födelsedag för en vovve!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror Balder verkligen var nöjd med dagen.

   Radera
 4. Vilken lyxtårta! <3 Bra att inte pressa för mycket, man vill inte skrämma bort sjölyckan.

  SvaraRadera
 5. Grattis till tre-åringen! Dottern samarbetar med ett hundsim och simmar sin Sheltie ett par gånger i veckan. En av mina Springrar kastar sig hejdlöst i men den andra tvärvägrar. Synd, för det är så bra med simning.
  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen bra med simning. Tur att det funkar att simma i sjöar för Balder! Får satsa på det i sommar.

   Radera