söndag 22 juli 2018

Hemma från Orsa

Jag har varit ganska så frånvarande i bloggvärlden de senaste dagarna, men är det semester så är det. Att koppla av från bloggandet, har faktiskt inte varit så svårt, men nu ska det bli kul att uppdatera bloggen igen. Igår kväll kom vi iallafall hem från vår tripp till Orsa.

På väg
Redan kl 05.15 startade vi bilen och började rulla på E20.  Det kändes skönt att komma iväg tidigt. Det var knappt någon trafik och det var heller inte så kallt.

Paus
Fördelen med att ta bilen, var att man kan bestämt när och var man ska rasta. Att äta goda mackor vid en sjö, smakade riktigt gott. Balder fick doppa sig och blev rastad.

Stugan
Efter ca 7 timmar var vi framme vid den stuga vi hade hyrt. Det var en trevlig liten stuga och det var toppen att vi kunde ha med Balder.

Vacker utsikt!
Så fint med Orsasjön framför stugan. Här kunde man båda ta sig ett morgon- och kvällsdopp.

Här var det skönt att slå sig ner

Inuti stugan
Orsa är fint ställe, men Orsa lockar inga shoppingsugna. Här fanns det Apotek, Systembolaget, matbutiker, kyrka, glasskiosk och pizzeria. Tur att shopping inte lockade oss under resan! Jag tror att Orsa-borna drar sig in till Mora för att inhandla det mesta.
Vi kunde få ro, men det blev aldrig av.

Under semestern såg vi aldrig någon brand, men vi kände av en stark brandlukt under fredagen. Jag hoppas verkligen att alla stora bränder i vårt land, snart blir släckta!

7 kommentarer:

  1. Vad mysigt och jag har också haft paus från bloggen :-D Fina bilder och ha en härlig dag! Kramis

    SvaraRadera
  2. Ser så vackert ut. Trevlig sommar :)

    SvaraRadera
  3. Så vackra bilder. Så vackert stugan låg! :)

    SvaraRadera