onsdag 11 juli 2018

Resa bort?!

Några mil längre bort?
Jag har ju hållit på för fullt med att gå en mil om dagen och det har känts så himla härligt att få tid till att vara ute i friska luften varje dag! Naturen häromkring är så himla vacker med skog och sjö och till och med vilda djur. Ibland känner jag mig verkligen lyckligt lottad som har allt det här runtomkring mig. För att inte glömma min man och min hund! Ibland kommer det dock dagar då jag känner att det vore kul att se lite mer, för visst kan man väl gå promenader även på andra ställen? Som lärare för barn i grundskolan får man ofta höra om spännande resor och platser eleverna har varit på och inspirationen slutar egentligen aldrig att komma till en. Därför har jag under mina långa promenader funderat på vad mer jag skulle vilja se den här sommaren.

Strand eller kullergata 

Vill jag vara spontan borde jag åka på weekendresa med Ving någonstans dit flyget tar mig! Annars gillar jag att planera resor, som den resan med syjuntan när vi ska till Rom nästa år. Ibland måste man gå lite utanför sin comfortzone och weekendresor går ju oftast att boka rätt tätt inpå. Men jag måste ändå bestämma mig för vart jag vill åka! Vill jag åka iväg på en mysig resa till en strand på Grekland eller lockar en kulturell resa till någon stad i Frankrike med små gränder mer? En fråga i tiden lyder mer eller mindre; vill jag gå en utmanande mil på stranden varje dag eller vill jag gå en romantisk mil på kullerstensgator?

Åtminstone trygghet och bekvämlighet

Att fatta ett beslut om vart man ska åka är inte alltid det lättaste och det är väl egentligen därför jag sitter och kikar på just weekendresor av alla tänkbara sätt att resa på. De har ett koncept som passar mig och många fler väldigt bra. Oftast kommer de ju med utvalda hotell (ett beslut mindre att fatta) samtidigt som man hela tiden kan kontakta resebyrån om man behöver hjälp med någonting under resans gång. Dessutom vet resebyråer som Ving oftast vad man kan hitta på under sina dagar och vad man borde gå och se och sådant där. Hur bra som helst!! Man kan känna sig trygg och det är ju egentligen det viktigaste. Har någon av er rest på en weekend någonstans nyligen? Vart åkte ni och varför valde ni just det resmålet? Alla tips mottages med öppna armar, så lämna gärna ett litet tassavtryck här i kommentarsfältet.

2 kommentarer:

  1. Waoow coolt att resa till ROM, vi anmälde oss till en kurs dit på jobbet iår, men vi kom ej med, så vart Marbella istället =D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inte så dumt med en resa till Marbella heller!

      Radera