onsdag 12 december 2018

Lärarexamen 1998

Snart 20 år sedan
Jag minns inte exakt vilken dag, men det var i december jag tog min lärarexamen. I år är det 20 år sedan. Helt otroligt! I januari -19 är det 20 år sedan jag fick min första lärartjänst. Tiden som nybliven lärare vill jag inte ha tillbaka. Att ha erfarenhet i yrken är så mycket värt! Som ny, var jag kanske för snäll och lektionerna kanske inte var så välplanerade som idag.

Jag har aldrig ångrat mitt yrkesval, absolut inte. Jag vill inte vara någonting annat än lärare. Att få undervisa och få se hur ens elever utvecklas, är fantastiskt kul! Dock har man många uppgifter som ska hinnas med under veckan. Arbetsbelastningen har ändrats under åren, tyvärr. Jag hade såklart bara velat ägna mig åt att vara just lärare. Sedan tycker jag att det är oerhört tråkigt att det oftast är en negativ bild av skolan som visas upp i media. Allt bra, som fungerar (vilket är mycket), nämns aldrig. Och vems fel är det om det inte fungerar? Lärarnas? Det är så det verkar. Såklart att alla skolor, skulle kunna göra ännu  fler bra saker, om politikerna inte väljer att göra besparingar inom skolan. Sedan är väl lärarkåren en snäll yrkeskår, som aldrig utåt sett gnäller eller protesterar. Vi är lojala och vi kanske inte orkar att protestera, för det känns som att det är lönlöst.

Visst verkar det som att så många har synpunkter på skolan. Alla vet hur det fungerar och vad lärarna ska göra. Många måste yttra sig och sätta skolan/lärarna på plats. Alla vet ju bättre. Märkligt. Sätter man advokaten, läkaren, elektrikern, tandläkaren eller rörmakaren på plats också? De som vet mer än skolpersonalen, varför börjar de inte jobba  i skolan själva?! Ska kanske föreslå det.

Men hur som helst, jag är en stolt lärare och jag är väldigt glad över att jag blev just det!

35 kommentarer:

 1. Lärare är så underskattade ibland vilket är fel. Ni gör ett så bra jobb

  SvaraRadera
 2. Va härligt att höra att du är lärare och att du älskar ditt jobb! Stor eloge till dig och alla lärare som gör ett så bra arbete!😊

  SvaraRadera
 3. Så härligt att du valt rätt väg i karriären! 😁 grattis till 20 års jubileumet 😁😁

  SvaraRadera
 4. Stort grattis till jubileumsåret🤗

  SvaraRadera
 5. Åh vad roligt att läsa om. Gud så många år av erfarenhet! Grattis =)

  SvaraRadera
 6. Åh jag blir så glad av att läsa detta, att du verkligen har hittat rätt jobb i livet som du trivs så bra med. :)

  SvaraRadera
 7. Så härligt att du valde rätt väg 💓

  SvaraRadera
 8. Jeg er enig med deg. Min mann er lærer og han sier det samme. Det er et før høyt fokus på det negative. Det må være plass til positive ting også.

  SvaraRadera
 9. GRATTIS till dina 20 år som lärare :) jobbar på förskola så vet hur det känns när bara det dåliga hängs ut...

  SvaraRadera
 10. Ni gör ett toppen jobb ni lärare!! Synd att det är en sådan brist på läraren på stora delar i sverige

  SvaraRadera
 11. Stort grattis till det jämna och fina året. Såklart att det har man uppfostran att göra sedan är det nog också en stor del politiskt hur skolan bedrivs i allmän eller rättare sagt hur befolkningen beter sig.
  Lärare är väldigt viktiga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så stor roll och viktig läraren ansågs vara förr i tiden!

   Radera
 12. Grattis på årsdagen!!! Lärare och pedagoger år så himla viktiga för barnen och de hjälper verkligen barnen i skolan att få bra värderingar och sätter positiva normer inför framtiden <3 <3

  SvaraRadera
 13. Kul att du trivs så bra med ditt yrke 😊

  SvaraRadera
 14. 20 år sedan?! :O wooow alltså!

  SvaraRadera
 15. Intressant att läsa☺️ Tiden går så fort!

  SvaraRadera
 16. Vad härligt att läsa att du trivs så bra med ditt jobb. Grattis till dina tjugo år i yrket. :-)

  SvaraRadera
 17. Härligt att du gjort ett bra val i livet :)

  SvaraRadera
 18. Ni lärare är grymma! Lite tråkigt kan jag tycka att mina lärare inte vet vilken viktig roll de spelade i mitt liv. :( Utan deras stöd hade jag inte klarat plugget..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag själv trivdes med mina lärare! De var jättebra!

   Radera
 19. Klart det är ert fel då ungarna inte sköter sig 😀 Skoja bara. Jobbar inom LSS och har visst läst om hur dåliga vi är också. Tror vi misshandlar dom, begränsar allt för mycket, och bara dricker kaffe.... Finns alltid ställen som absolut inte fungerar, men merparten är väldigt bra. Synd att det inte skrivs om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är synd att det inte skrivs om det som fungerar.

   Radera
 20. Härligt att du inte ångrar ditt yrkesval. Själv önskar jag att byta yrke från usk, inte för att det inte gett mig mycket men för att jag är behov av en förändring :)

  SvaraRadera
 21. GRattis. SKönt att höra att någon lärare trivs. Många säger ju tvärtom idag. Jag fick min förskollärar examen 1996, i juni. Det glömde jag ju bort att fira när det var "Jubileum". Jag trivs också väldigt bra med mitt jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du trivs så bra med ditt också!

   Radera
 22. Stort grattis till jubileumsåret <3 <3

  SvaraRadera
 23. Grattis till att du har jobbat i 20 år inom det viktigaste yrket som finns!

  SvaraRadera
 24. Jag tycker fortfarande att skolan fungerar som den ska, även om det ligger mycket arbete på pedagogen.

  SvaraRadera