onsdag 5 december 2018

Tonje i Glimmerdalen

Radiokalendern

Har någon av er lyssnat på Radiokalendern Tonje i Glimmerdalen? Jag lyssnar på denna tillsammans med min klass. Det följer med en lärarhandledning till detta, vilket jag uppskattar. Det blir alltid trevliga diskussioner efter att vi har lyssnat på ett avsnitt. Eleverna lyssnar koncentrerat och även jag tycker att det är kul att lyssna på. Jag är redan nyfiken på morgondagens avsnitt! Det blir såklart helt annorlunda gentemot att lyssna på mig, när jag läser. Då är det bara min röst, som hörs, även om jag försöker ändra på tonläge då och då. Det är flera personers röster med på radiokalendern plus att man kan höra andra ljud också såsom fotsteg och musik.

Jag har ännu inte tittat på adventskalendern på TV. Jag vet inte ens vad den kallas eller vad den handlar om. Kanske jag borde kolla.


29 kommentarer:

 1. Visste inte att det fanns en til kalender haha kollar bara på tvn 🙈

  SvaraRadera
 2. Jag var inte hört talas om den. Men julkalendern följer jah. Den är väldigt konstig haha

  SvaraRadera
 3. Jag har inte sett något av det ön, men den som går på teve ska visst vara lite seg men jag harinte sett så jag kan ej instämma så

  SvaraRadera
 4. Nej den har jag inte lyssnat på! Julkalendern däremot tittar jag på med mina barn, så mysig 😊

  SvaraRadera
 5. Jag har inte lyssnat och inte sätt den på tv :P Tyckte de var bättre förr!

  SvaraRadera
 6. Här hinner vi knappast kolla på julkalender här hemma varken på morgonen eller på kvällen. Men har hört att den ska vara bra i år iallafall

  SvaraRadera
 7. Här hinner vi knappast kolla på julkalender här hemma varken på morgonen eller på kvällen. Men har hört att den ska vara bra i år iallafall

  SvaraRadera
 8. Jag gillar den på SvT men inte hört den på radion. Men jättekul att ni tillsammans i skolan lyssnar och diskuterar.

  SvaraRadera
 9. Nej jag har inte hört julkalendern på radio men jag har sett två avsnitt på tv och jag vet inte ens vad jag tycker om den men barnen verkar gilla den

  SvaraRadera
 10. Jag har inte lyssnat på denna :) lyssnar aldrig på radio :)

  SvaraRadera
 11. Har inte lyssnat... och tyvärr inte sett den på tv heller, måste skärpa mig :)

  SvaraRadera
 12. Vad roligt att lyssna på något sådant istället för att lyssna på läraren, önska vu hade så när jag var mindre

  SvaraRadera
 13. Kul med att ni lyssnar i klassen och att du diskuterar med eleverna. Det tro jag är riktigt bra för dom :)

  SvaraRadera
 14. Det låter himla trevligt. Jag har inte heller kollat på julkalendern på Tv:n. Dåligt av mig Haha:P

  SvaraRadera
 15. Tyvärr aldrig lyssnat på den. Jag är lika dålig jag, har inte sett julkalendern alls.

  SvaraRadera
 16. Inte lyssnat på den! Men kul att du känner du gillar den, blir ju så mycket roligare för dig så också som lärare 😊 jag har sett julkalendern o den är faktiskt riktigt bra

  SvaraRadera
 17. Nej den har jag inte lyssnat på! 🙂

  SvaraRadera
 18. bara sett två avsnitt av julkalender på tv:n

  SvaraRadera
 19. Har inte lyssnat på den! Åh vad härligt det är när man hittar något som man gillar så pass mycket att man ser fram emot att få höra den igen :)

  SvaraRadera
 20. Adventskalendern har jag inte heller sett, jag tittar på gamla vanliga mysteriet på greveholm från 97 eller när den gick! :D

  SvaraRadera
 21. Jag har inte hört talas om den. Har inte sett julkalendern heller 🙈

  SvaraRadera
 22. Har faktiskt inte hört den men jag kanske är i fel målgrupp? 😊

  SvaraRadera
 23. Jag har inte hört talas om denna tidigare, vad handlar den om:)

  SvaraRadera
 24. har inte lyssnat. Brukar göra det, även om ungen blivit "för stor" för sånt. Men TVn ser vi. Och den är så bra i år så vi vill verkligen inte missa något avsnitt. Och den där som är "för stor" för sånt kommer gladerligen och vill kika på Cringe-kalendern. haha

  SvaraRadera
 25. jag har inte lyssnat, däremot ser jag julkalendern på TV och tycker att den är helt vansinnigt rolig! Så mycket vuxenhumor som inte kidsen kommer fatta >,< Många tjuvnyp! Extra kul för mig eftersom att ett gäng av karaktärerna helt klart är Waldorfstereotyper, och jag jobbar ju på en waldorfskola nu ^^

  SvaraRadera
 26. Vad roligt ändå! Det blir ändå lite roligt att ha en sådan lektion ändå :D

  SvaraRadera
 27. Jag har inte lyssnat, men kanske borde 😍 Kollar iofs inte ens på tvns kalender i år då jag tycker den är kass. Kraam

  SvaraRadera
 28. Jag var tvungen att gå igenom 4 sidor sökresultat innan jag kunde hitta någon form av diskussion om radiojulkalendern efter att ha lyssnat på sista avsnittet. De som inte är medvetna om radiojulkalendrarna missar verkligen något. De är alltid fantastiska på att gestalta känslor verkar det som. Nyttigt för stora som små. Brukar bli så rörd! :) Drama på hög nivå.

  SvaraRadera