söndag 6 januari 2019

My Dog 2019

My Dog 2019
Igår var jag på My dog-mässan i Göteborg. Direkt när jag kom in genom den stora entrén, märkte jag att det var mycket folk. Jag såg framför mig att jag skulle få stå en timme i kön bara till kassan, där man köpte entrébiljetten. Men gudskelov, det gick snabbt!!

Flera monterbesök

Väl inne, sökte jag upp utställningshallarna. Att se så många hundar på en och samma plats känns magiskt på något vis. Så många fina och väluppfostrade hundar det finns!

Mysiga hundar
Jag ville först kolla på Berner sennen på utställning, men jag lyckades först inte hitta dessa. Jag gick flera varv innan jag upptäckte att Berner sennen fanns på andra våningen. Jag hälsade på några av hundarna. Men vet ni vad, jag såg inte en enda som var lika fin som min egna Balder. Det är ärligt.

Att besöka rasklubbstorget var riktigt roligt. Ifall man är sugen på att skaffa sig en ny ras, så är det ett bra sätt att få information om rasen. Jag tycker fortfarande att Berner sennens och hovawarts är de finaste hundarna, men skulle jag någon gång vilja ha en mindre ras så är jag intresserad av eurasier, Shiba, finsk eller svensk lapphund.Mycket folk
Bagge och Steen
Jag gillar att lyssna på föreläsningar. Fredrik Steen ("hundcoachen") och Anders Bagge är roliga att lyssna på. Att de brinner för hundar kan man inte ta miste på.

Mycket mat och godis
Självklart fick jag med mig en del gott till Balder. En del gratisprover och del som jag köpte. Balder var verkligen intresserad av allt, som var i påsarna. Jag hade tänkt att köpa ett nytt halsband till Balder, men jag fick en sådan beslutsångest, så jag lät bli.

Jag var på hundmässan kanske i ca 4 timmar. När jag bestämde mig för att gå, tog det evigheter innan jag hittade utgången. Det kändes som att gick hur långt. Hur stort är Svenska Mässan egentligen?  Jag ville bara ut. Jag var trött i fötterna, trött på att bära allt gott till Balder (tack och lov för ryggsäcken, men den räckte inte) och jag kände mig svettig.  Tills sist hittade jag garderoben. tog på mig jackan och gick ut, pustade lite grand. Sedan var det dags att traska en bit till parkeringen. En härlig känsla infann sig, när jag väl kunde sätta mig på förarsätet.

Tack My Dog får i år! Nästa gång kanske Balder får följa med.


49 kommentarer:

 1. Åh vad mysigt med utställning. Jag älskar berner vovvar. Min mamma var uppfödare för många år sedan. Så hela min uppväxt så hade jag valpar omkring mig. Så mysigt

  SvaraRadera
 2. Vad häftigt ändå. Klart att hunden ska med nästa gång! Jag skulle vilja gå på en annan mässa - den för underbara barn. Eller en bokmässa, bokmal som jag är.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bokmässan är alltid kul att gå på!

   Radera
 3. Wow vilken upplevelse att få komma dit och sedan träffa dom där 2 underbara personerna gjorde det mycket bättre kan jag tänka :)

  SvaraRadera
 4. Låter verkligen jättemysigt :). Jag är så sugen på att köpa hund själv, hade det som barn och saknar att ha det än idag. Nu är sonen så pass stor också att han kan dela ansvaret med mig :)

  SvaraRadera
 5. Gud vad härligt med hundarna älskar djur så mycket

  SvaraRadera
 6. Jag älskar att gå på mässor. Vad roligt att du hittade så mycket till honom ♥️♥️ Hoppas du får en superfin söndag och tack fina du för hjärtat i gruppen ♥️♥️

  SvaraRadera
 7. Så mysigt att gå på. Messor ☺️☺️

  SvaraRadera
 8. Anders Bagge skulle jag vilja träffa. Han verkar vara så mysig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Anders Bagge är verkligen en mysig man.

   Radera
 9. Jag har varit på väldigt få mässor och det är intressant varje gång =). Härliga bilder och det ser ut som om ni har kul =)

  SvaraRadera
 10. Åh men så kul att du kom ibäg på det, jag hade också velat gå, var många år sedan nu.

  SvaraRadera
 11. Vilken rolig mässa. De är ju alltid kul:)

  SvaraRadera
 12. Tack och lov brukar det gå väldigt snabbt vid sådana där insläpp, vilket är viktigt när det finns djur på plats! Så härligt att du hittade så mycket gott till ditt lilla hjärta, och att du fick lyssna på mina två favoriter när det kommer till hundar. Fredrik Steen för sin kunnighet och Anders Bagge för sitt enorma hjärta ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Anders Bagge verkar verkligen ha ett varmt hjärta!

   Radera
 13. Det verkar varit en väldigt rolig mässa. Kul att få se bilder och vad fina hundarna är!

  SvaraRadera
 14. Så kul med en mässa som har något som man är intresserad av :) 4 tim var en lång tid att vara där men förstår att det var mycket att titta på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en lång tid, men det var svårt att lämna mässan tidigare.

   Radera
 15. Vad roligt med en sådan mässa 😊 att åka runt på mässor är kul

  SvaraRadera
 16. Det låter verkligen som en lyckad mässa. Kul att du fick hem så mycket smakprov :) kan tänka mig att han var sugen på att undersöka påsarna när du kom hem :) kul att få träffa Anders bagge, han verkar vara rolig

  SvaraRadera
 17. Men åh så roligt och mysigt 😍 hade själv velat gå på en sån utställning trots att jag inte är hundägare än 😍

  SvaraRadera
 18. Härligt att upptäcka att ens egen hund är finast! :)

  SvaraRadera
 19. Så kul med utställning, har aldrig varit på något liknande. Men ser så mysigt ut o skulle gärna vilja :)

  SvaraRadera
 20. Så kul med mässa :) har aldrig varit på någon sådan men ska verkligen besöka den innan den dag jag skaffar hund

  SvaraRadera
 21. Åhh vad skönt att det gick fort att komma in och oj vad mycket gott du hittade! :)

  SvaraRadera
 22. Vad roligt att gå på. Har aldrig gått på sånt här, får se vad som hinns med då vi skaffar vår första! 😊

  SvaraRadera
 23. Så roligt med mässa och lite kändisar också. :D

  SvaraRadera
 24. Ja herregud vad svenska mässan är stor. Kul att möta likasinnade hundfans. Kram

  SvaraRadera
 25. Måste ha vart som att kliva in i himlen med alla hundar haha :D Så mysigt ju och vad roligt att Bagge var där, han är så söt med djuren😍 Balder är verkligen jättevacker så förstår att det var svårt för de andra hundarna att slå honom😍🌸

  SvaraRadera
 26. Åh, det är så roligt att gå på mässa om någonting som man är intresserad av. Kul att få lyssna på Anders Bagge. Han är ju så mysig och kärleksfull i sitt hundprogram.

  SvaraRadera
 27. Så spännande att få gå på mässa om någonting som man är intresserad av. Anders Bagge är ju så härlig och kärleksfull i sitt hundprogram. Kan tänka mig att han var intressant att lyssna på.

  SvaraRadera
 28. Har aldrig varit där, men har funderat flera gånger på det. Har ingen hund heller, men vill så gärna ha en.

  SvaraRadera
 29. Ja men så är det ju, jag vet då jag var på uställning och så så fanns det ingen som var så fin som vår Bellman. Numera skulle jag velat gå för att se om jag hittade ngn som var lik honom och då fråga om man fick låna honom en stund typ ;)

  SvaraRadera
 30. Men vad roligt det lät! Kul att gå på hundmässa. Vill du ha en mindre hund som gillar att jobba skaffa en Kelpie, såååå underbara med världens personlighet. Vi gick från schäfer till Kelpie, vilken skillnad <3 Kram

  SvaraRadera
 31. Men vad härligt det såg ut ju! Vad kul att ha varit på det där ju! :D Spännande!

  SvaraRadera
 32. Va roligt och gå hundmässan, träffa anders bagge o få lyssna på föreläsning 👍🏻 Ser ut som du gjorde en hel del bra fynd där med dig till din vovve 😁

  SvaraRadera
  Svar
  1. Balder var väldigt tacksam för det jag införskaffade åt honom.

   Radera
 33. Kul o gå på mässa kring ngt man själv är intresserad av. Bagges intresse för hundar har jag förstått genom radioreklam

  SvaraRadera
 34. Åh denna mässa har jag inte hört om förut! :D

  SvaraRadera
 35. Vilken kul utställning 👍 antar att Balder blev nöjd med så mycket gott.
  Fy för att inte hitta ut, jag skulle haft panik ❤❤

  SvaraRadera
 36. Jag visste inte att detta fanns, men måste ju vara ett perfekt ställe för er hundägare! Kanske något jag bör berätta för mina föräldrar och syster som alla har hundar =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundmässan är en gång per år under 4 dagar. Den är över för i år.

   Radera
  2. Att den var över förstod jag, men de kanske vill dit nästa år.

   Radera
 37. men så mysigt att du va där, alltid oxå velat åka dit men aldrig blivit av tyvärr :D
  MEn de första jag ska se efter är vart man kan gå ut någonstans hahahaha :D 💜

  SvaraRadera