söndag 18 augusti 2019

Påkörd bakifrån

Så läskigt och så himla onödigt. Jag och min man tog bilen för att uträtta några ärenden. Jag körde. Vid en refug stannade jag för att jag hade väjningsplikt. Bilen stod i motlut. Rätt som det var, blev vi påkörda bakifrån. Vilken smäll, trots att man inte kan köra i hög hastighet på denna väg. Det kändes lite i nacken. Jag stannade kvar i bilen stund. Jag vågade knappt inte stiga ur bilen, men min man var snabbt ute.

Påkörd bakifrån

Föraren bakom skyllde på att hon trodde att jag skulle köra och hon hade kollat på en fågel samtidigt som hon körde. Undra om "fågeln" var mobiltelefonen.... Hennes bil fastnade i min dragkrok och hon kunde inte backa bilen. Bärgare kom efter en halvtimme. De lossade bilarna ganska så snabbt. Det droppade kylarvätska från hennes bil. Min dragkrok ändrade läge och det blev skrapmärken på kofångaren. ag är glad över att olyckan inte förorsakades av mig och det inte blev värre med bilen. Jag är också väldigt glad över att hunden inte satt i bagageutrymmet.

Imorgon blir det att ringa försäkringsbolag och göra en skadeanmälan. Hoppas man får tag på dom och att inte man hamnar i lång telefonkö. Så tradigt med sådant arbete! Jag hoppas också att vi drabbas av någon nackskada. Det kan ju kännas mer någon dag senare.

Så onödigt!!


23 kommentarer:

 1. Men vad läskigt!!! Hoppas det gick bra!! Hade varit livrädd! Jag hoppas ni mår bra <33

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt gick bra, ingen kom till skada vilket var det viktigaste! Lite turbulent blev det och alla var nog lite skärrade. Det känns lite grand i nacken, men inte så farligt.

   Radera
 2. Men fy vad läskigt! Och vilken tur att varken bilen eller ni blev allvarligt skadade! Så irriterande med folk som inte ens kan lägga ner mobilen i bilen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dock vet jag inte helt säkert att det var så, men det lät inte rimligt att man kör på någon för att man kollar på en fågel.

   Radera
 3. Alltså ja säger det alltid . Det kvittar hur bra du är o köra det finns alltid ovarsamma idioter . Hur fick de körkort,?
  Tur det e bra me dej hoppas vi då

  SvaraRadera
 4. Men fy vad läskigt! Alltså! Så skönt att allt gick bra ändå men ursh! Vissa ska inte ha körkort och det borde vara lag på att inte köra bil stressad!!! Kram vännen!

  SvaraRadera
 5. Fy vad tråkigt för er! Men tur att det inte blev värre så att någon skadade sig!

  SvaraRadera
 6. Usch, vad otäckt! Hoppas verkligen också att ni slipper nackskador!! Räcker inte att vara försiktig och köra bra själv när det finns andra i trafiken, som ställer till det. Tittade på en fågel?! Vilken ursäkt!!

  SvaraRadera
 7. Men fy tusan så obehagligt. Glad att ni mår bra trots allt

  SvaraRadera
 8. Tur att allt gick bra och att ingen skadade sig. Men onödigt med allt jobb det blir efteråt när en sådan sak händer

  SvaraRadera
 9. Okej, nu känner jag att jag vill ge ett råd som advokat som jobbar med skdefrågor. Du ska gå till läkaren i morgon eller akut i kväll och få dokumenterat i journalen att du fick ont i nacken direkt efter olyckan, man ska inte ljuga, men om du fortfarande har det minsta lilla ont så tala om det. Försäkringsbolagen har nämligen en magisk regel om 48 timmar. Har du inte varit hos läkaren och fått dokumenterat nacksmärtor i om den tiden och de senare dyker upp så kommer de att hävda att det i te beror på olyckan. Den kallades tidigare den traumatiska principen och är inte vetenskapligt belagd som f-bolagen hävdar. Väldigt väldigt svårt att få rätt om du om tex en månad upptäcker att du fått mer ont och läkarna säger stt det är en whiplash. Så tvinga dig till ett läkarbesök. Detsamma gäller din man.
  Utanför min yrkesroll så kan jag bara beklaga och tycka att det var en otroligt la. Ursäkt hon hade. Hoppas allt löser sig till det bästa.

  Kram Diana

  SvaraRadera
 10. Men oj, vad läskigt! Vilken tur att det inte blev värre och att ni skadades, vilken tur... Detta hände oss häromdagen också. Vi stannade i en korsning, sambon trodde att han skulle hinna köra ut men var smart nog att ändå avvakta men han hann rulla nån meter och då var det nån som körde på oss bakifrån. Han gick ut och ingen skada på någon av bilarna och föraren hade också sagt att hon trodde vi skulle köra och därför inte hann stanna .. men så nära får man fasiken inte stå så att man inte hinner reagera när någon rullar ett par meter och sen stannar.

  SvaraRadera
 11. Vad läskigt man ska ju inte titta i telefonen när man kör bil som hon gjorde. :( Men vad bra att det inte blev värre kunde ju ha gått riktigt illa :)

  SvaraRadera
 12. Men usch va läskigt! Vilken tur att de ändå gått så bra, olyckor är riktigt skrämmande. Både min man & min låtsaspappa har varit med om de men tack Gud för att de inte blivit mer än ytliga skador och kvaddad bil! Ta hand om dej, kram

  SvaraRadera
 13. Fågel eller mobil ska man inte kolla på vägen liksom, det var en konstig ursäkt att köra rakt in i en annan bil, hoppas verkligen ni inte fick någon skada på era nackar 😣 kram ❤️

  SvaraRadera
 14. Men finaste du, så hemskt!! Jag hoppas att du inte får problem med nacken! Tittade på en fågel, det dummaste jag hört.... Var ni i kontakt med polisen?
  Var rädd om dig och jag är glad att ni ändå gick därifrån utan "hemska" skador. KRAM

  SvaraRadera
 15. Men fy vad läskigt det låter hoppas ni mår jätte bra ❤️

  SvaraRadera
 16. Men nej vad tråkigt och haha kolla en fågel ja du vilken ursäkt

  SvaraRadera
 17. Nämen herregud vad onödigt att ha mobilen uppen dessutom är det mot lagen så krocken blir ju hennes fel .

  SvaraRadera
 18. Nämen herregud vad onödigt att ha mobilen uppen dessutom är det mot lagen så krocken blir ju hennes fel .

  SvaraRadera
 19. Ajdå, skrämmande att bli påkörd men tur det inte var i högre fart 🤔 det kunde gått illa. Tråkigt att sitta i kö hoppas du slipper det och får kontakt med försäkring. 🙂

  SvaraRadera
 20. Men usch vad jobbigt. Det var ändå tur att det inte gick värre än det gjorde. Hoppas att ni slipper skador. <3

  SvaraRadera
 21. Jösses, vilken tur ändå att det inte blev "allvarligare"! Är så farligt med folk som tittar på mobilen eller annat när de kör för man vet ju aldrig :/ Ta hand om er!!

  SvaraRadera