fredag 27 december 2019

Lite mer på banan

Här har det ekat ganska tomt ett tag. Tur att min julkalender åtminstone har hållit bloggen vid liv. Det har definitivt funnits en anledning till varför mer personliga inlägg har saknats. 

Syrgas behövdes

Den 5 december fick jag stanna hemma från jobbet på grund av feber. Jag svettades på natten och mina lakan blev alldeles blöta. Febern gick inte ner. Natten mellan lördagen och söndagen fick jag inte på vänster sida. Jag hade ont under vänster bröst och längst med sidan. Jag tänkte att det berodde på att jag hade hostat så mycket. Hur jag än låg i sängen, hade jag ont. På söndagen den 8/12 hade jag så ont att jag började gråta. Min man ringde SOS och ambulansen kom. De tog kontroller och inget visade något allvarligt, men de valde att ta med mig, eftersom de hörde att andningen var lite ansträngd. Och de hade sina aningar om vad det kunde vara. När jag la mig på båren, gjorde det ont igen. Jag fick morfin och det hjälpte. När vi kom fram till sjukhuset i Alingsås, togs jag emot direkt i ett rum av sjuksköterskor och läkare. De gjorde fler kontroller och jag fick på mig patientskjorta. Röntgen gjordes och det visade sig att jag hade fått lunginflammation och en allvarlig sådan. Det visade sig att jag hade en varböld och vätska i vänster lunga. 

God mat, men ingen matlust 

Jag tycker att jag fick god mat på sjukhuset, men de första dagarna hade jag ingen matlust alls. Det jag fick i mig lättast då var typ hallonkräm, filmjölk, vatten och isglass.

Här vistades nästan all tid

Efter 1,5 vecka på Alingsås lasarett blev jag förflyttad till lungavdelningen på Borås sjukhus. I Borås finns också infektionsavdelning som Alingsås saknar. Läkarna tyckte därför att det var säkrast att jag förflyttades. Jag hade klarat mig ett par dagar utan syrgas och taxiresan gick därför bra.  
I Borås fortsatte min antibiotikabehandling intravenöst. Kontroller varje dag och blodprov togs (dock ej på helgen). Jag fick några feberfria dagar och blodprov visade att värdena blev bättre. Att ta blodprov var väldigt jobbigt, då jag är väldigt svårstucken. Flera gånger fick sköterskorna be om stickhjälp. 

Efter 6 dagar i Borås fick jag åka hem. Vätskan och varbölden har minskat. Jag får ta antibiotika i tablettform och blir kallad till återbesök i början av januari. Jag hoppas då verkligen att det visar sig att jag då har blivit ännu bättre. Matlusten har kommit tillbaka och jag känner hunger. Det känns som ett friskhetstecken. Just nu har känner jag ingen smärta, men jag är väldigt matt och trött. Det kommer jag nog vara ett tag.

25 kommentarer:

 1. Men fy vilken pärs, vilken allvarlig lunginflammation och så otäckt med varbölden. Skönt att du nu börjar få tillbaka matlusten, det är absolut ett friskhetstecken. Du kommer nog vara matt och trött ett tag efter att ha varit sjuk så länge.

  SvaraRadera
 2. Urch..vilken otur med lunginflammation..men tur att det gick någorlunda bra då.krya på dig..

  SvaraRadera
 3. Men fy vad jobbigt att du åkte på en sån jobbigt lunginflammation. Så bra att du fick den hjälp som du behövde. Jag är också svårstucken så att ta blodprov är ingen hitt för mig heller. Så härligt att matlusten har kommit tillbaka nu. Hoppas att du är frisk när du ska på återbesök. Ta hand om dig nu.

  SvaraRadera
 4. Men staclare. Det var inte roligt det du råkat ut för. Hoppas verkligen på att du blir frisk snart.

  SvaraRadera
 5. Men usch. Stackare. Så jobbigt du måste haft det med andningen. Ta nu hand om dig och krya på dig. Vila massor. Kramar

  SvaraRadera
 6. Herre då förstår jag att du varit frånvarande. Så hemskt. Skönt att du ändå fått komma hem och känner dig lite bättre. Kul att det var bra mat med, det hör man ofta mycket om annars.

  SvaraRadera
 7. Men fy så jobbigt! Så skönt att du är hemma och mår bättre nu iallafall. Krya på dig!

  SvaraRadera
 8. Men fy vad jobbigt, det där lät Inge vidare alls. Ta hand om dig och vila upp dig . Krya på dig kram

  SvaraRadera
 9. Usch då låter inte alls vidare. Men hoppas att du kryar på dig och mår bättre snart

  SvaraRadera
 10. Men fy vad obehagligt. Det låter inte alls roligt och jag hoppas verkligen du piggnar till. Krya på dig.

  SvaraRadera
 11. Usch så jobbigt det låter. Krya på dig! Kram Emma

  SvaraRadera
 12. Men oj så jobbigt. Lunginflammation är inget att leka med, skönt att du fått komma hem och är på bättringsvägen <3. Hoppas någon vänlig själ kommer med lite julmat nu då när du återfått matlusten... KRAM!

  SvaraRadera
 13. Vilken resa du har varit med om. Skönt att det inte var något allvarligare. Skönt åxå att du är på bättringsvägen.
  Jqg hoppas att du fick fira den jul som du hade tänkt.
  Det var inget bra slut för dig detta år 2019.
  Krya på dig!

  SvaraRadera
 14. Men fy din stackare! Hade en jobbar kompis som också åkte in och fick ligga på sjukhus i lunginflammation... skönt att din matlust kommit tillbaka, hoppas du fortsätter att krya på dig!

  SvaraRadera
 15. Men fy vilken hemsk upplevelse. Vilken pärs och tur att du kom iväg då du fick hjälp ❤ Hoppas du nu kunnat fura jul i stillhet och att du kryar på dig ❤

  SvaraRadera
 16. Nämen fy så hemskt och vilken mardröm :(. Det låter verkligen jättehemskt för dig och jag kan inte ens föreställa mig hur du haft det. Tänker också på att du som aldrig är sjuk råkat ut för två jobbiga sjukperioder nu, för viss bröt du något för inte allt för längesen?

  SvaraRadera
 17. Usch vad detta låter jobbigt. Hoppas du nu går mot att bli frisk. Skönt att du ändå fick hjälp när det var allvarligt. Krya på dig :)

  SvaraRadera
 18. Men fy vad tråkigt jag hopas värkligen att du ska må bra snart igen stor kram på dej fina

  SvaraRadera
 19. Nämen fy vad jobbigt du varit med om. Skönt att det är på bättringsvägen. Krya på dig nu

  SvaraRadera
 20. Men ojjj vilken pärs du haft, skönt att det börjar bli bättre och så skönt att ni åkte in så de fick ta hand om dig, fortsatt krya på dig

  SvaraRadera
 21. men vad tråkigt , skönt att höra du mår bättre nu hoppas verkligen du kryar på dig snabbt bamse kram <3

  SvaraRadera
 22. Usch låter riktigt jobbigt. Skönt att du är bättre och fått komma hem. Hoppas du nu får vara frisk
  Kram Eva

  SvaraRadera
 23. Usch låter riktigt jobbigt. Skönt att du är bättre och fått komma hem. Hoppas du nu får vara frisk
  Kram Eva

  SvaraRadera
 24. Nej men åh, vilken pärs! Hoppas att du kryar på dig och blir starkare och starkare för varje dag. Att matlusten kommit tillbaka är ju jättebra, kroppen behöver näring för läkandet och tillfrisknandet. Förstår att du är trött och slut.

  Önskar dig en snar förbättring och ett gott slut på det gamla året samt
  Gott Nytt År!
  Kram, Elisa

  SvaraRadera
 25. Men oj vännen helt missat detta inlägg. Är så glad att du mår bra nu ❤️ Man måste lyssna på kroppen när inget är bra man måste ta de på största allvar. Är glad att du åkte in ❤️

  SvaraRadera