lördag 18 januari 2020

Åt rätt håll

Jag mår sakta, men säkert, mycket bättre. Jag har inte haft någon feber, sedan jag kom hem från sjukhuset. Jag kan ibland bli väldigt varm om kinderna, men vår nyinköpta örontermometer visar ingen feber. Det känns väldigt skönt! Sedan återbesöket, har läkaren ringt två gånger för att fråga om hur jag mår och jag kan passa på att ställa de frågor jag kanske har funderat på.

Jag tar två tabletter antibiotika tre gånger dagligen
Jag har hört att det tar lång tid att återhämta sig efter en lunginflammation. Jag förstår det nu att det kommer att ta tid, för jag kan bli andfådd eller varm bara av att kanske tömma kundkorgen i mataffären eller att tömma diskmaskinen. Men jag känner trots det, att det att det går åt rätt håll.

Så sant!

På måndag ska jag börja jobba deltid. Det ska bli riktigt roligt att få träffa kollegor och ens klass igen!  Det enda jag är lite rädd för, är att bli sämre igen, men jag försöker att inte oroa mig för det. 

Den 28/1 ska jag på skiktröntgen. Jag hoppas att den visar att varbölden är helt borta eller åtminstone har minskat i storlek. Jag håller tummarna hårt för det! Den är jag är helt frisk, ska jag vaccineras mot pneumokocker. Denna vaccination kostar några hundralappar, men det gör ingenting. Viktigast är att jag inte råkar ut för denna typ av lunginflammation igen!

Ha en fin lördag och var rädd om dig!


25 kommentarer:

 1. Din stackare verkligen! Vad skönt att det sakta men säkert går åt rätt håll! Håller tummarna för att det fortsätter så!

  SvaraRadera
 2. Skönt att det går åt rätt håll iallafall, lycka till med röntgen med. Kan tänka mig det ska bli både kul och skönt att jobba lite igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite spänd för röntgen. Tänk om det visar sig att varbölden har växt!

   Radera
 3. Hoppas de går bra på röntgen och hoppas du blir fri från lunginflammation snart. Ha en fin dag

  SvaraRadera
 4. Bra att du blev bättre från lunginflammationen, inte roligt att ha och ännu värre om man hamnar på sjukhus för det är ganska tråkigt under sjukhusvistelser..

  SvaraRadera
 5. Återhämtningen får en lunginflammation är svårare och brokigare än man tror - ta det från någon som haft det två gånger. Kåvepenin är dessutom ingen höjdare så jag skickar massa styrka härifrån 🖤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas verkligen att jag slipper få lunginflammation igen!

   På vilket sätt är Kåvepenin ingen höjdare?

   Radera
 6. Men usch låter jättejobbigt, tur att det verkar gå åt rätt håll i alla fall. Krya på dig & hoppas att du blir helt frisk snart.

  SvaraRadera
 7. Usch då. Krya på dig och ta hand om dig. Kram !

  SvaraRadera
 8. Vad bra att du är på bättringsväg och snart kan börja jobba så smått, det är ju kanon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns riktigt skönt! Hoppas blodprover och röntgen visar detsamma.

   Radera
 9. Usch då, jag har själv aldrig haft just lunginflammation men hört det är en väg att gå för att må bra igen. Ta det lugnt och vila så mycket du kan ❤️

  SvaraRadera
 10. Vad bra att det går rätt väg. Hoppas du blir fullt frisk snart 😊 jobbigt att vara sjuk 😊

  SvaraRadera
 11. Ta det lugnt och vila. Krya på dig 🌸

  SvaraRadera
 12. Vad skönt att du börjar känna dig bättre sakta men säkert. Det är inte alls kul med lunginflammation bra att du ska ta vaccination :)

  SvaraRadera
 13. Usch så tråkigt att höra men va skönt att det iallafall går åt rätt håll! Håller alla tummar inför röntgen, krya på dig 🤗🌸

  SvaraRadera
 14. Min svåger visste inte om att han hade lunginflammation (dubbelsidig) men är arbetsnarkoman så han jobbade på.. i ett HALVÅR! Och nu vid jul svävade han mellan liv och död när han dessutom fick influensan. Även hans son drabbades av en lättare form av influensan tror jag det var. Vad skönt att höra att det är på rätt väg för dig!

  SvaraRadera
 15. Skönt de går åt rätt håll iallafall! Lunginflammation är inte roligt att ha och göra med. Krya på dig

  SvaraRadera
 16. Skönt att du ändå mår bättre<3

  SvaraRadera
 17. vad skönt att det går åt eätt håll med dej :) skönt att komma till jobbet

  SvaraRadera
 18. Vad skönt att det går åt rätt håll och krya på dig! <3 Kramis

  SvaraRadera
 19. Skönt att du mår bättre. Men är du så okej att du orkar jobba redan? Var rädd om dig

  SvaraRadera
 20. Lunginflammation verkar verkligen inte vara roligt, usch! Ta hand om dig nu så du blir helt kry <3

  SvaraRadera
 21. skönt att höra det går åt rätt håll <3 se till att ta hand om dig och ta det lugnt din hälsa är alltid viktigast ❤

  SvaraRadera