måndag 10 februari 2020

Ullared och Ciara

I torsdags kväll fick jag sådan lust till att åka till GeKås. Det var 8 månader sedan jag var där plus att den senaste tiden har vi hållit oss hemma på grund av att jag har varit sjuk. 

Kompaktstugan

För att slippa stress och få mer avkoppling, bokade jag kompaktstugan i GeKås-byn. Det är en av de enklaste stugorna, men det gjorde ingenting. Vi skulle ju bara sova där en natt plus att här var det tillåtet att ha med hund. Våningssängen var tyvärr inte så skön, mem vi fick sova en stund iallafall. 

Toaletten

Gekåsbyn

Slapp köer
Jag var lite osäker på ifall det var rätt val av helg. Risken är ju att det är mycket folk, när det lov på ingång. Men vi hade tur! Ingen kö på väg in och det var heller inte trångt inne på varuhuset. 

Väskor

En av mina favoritavdelningar på GeKås, är absolut väskavdelningen. Jag kollar alltid på skinnväskorna, när jag är där. Det är inga kända märken, men jag tycker ändå att många av väskorna är helt ok. Det fanns flera jag ville ha, men jag fick nöja mig med en. Sedan brukar jag alltid kika in på sportavdelningen. Jag ville ha nya sportstrumpor, men det fanns inte i min storlek. Sedan ville jag ha en ny träningströja, men jag hittade ingen jag ville ha. Balder ska alltid få något, när jag är på GeKås. Hundben inköptes såklart på hundavdelningen. Jag ville ha ett nytt mobilskal, så jag besökte teknikavdelningen. Jag hittade mobilskal till alla iPhones modeller förutom till just min modell, iPhone X. Märkligt. 
Korta köer

Jag köpte mig en vårjacka, som jag är väldigt nöjd med. Sedan blev det annat smått och gott, som exempelvis en deo, duschkräm, en pärm, trosor osv. Denna gång köpte jag varken plastpåsar eller rengöringsmedel. Det gör jag alltid annars. 

Läskigt!

På väg hem på söndagen, blåste det rejält och det kändes lite obehagligt att köra. Såklart kör man försiktigt när det både blåser och regnar. På ett ställe hade ett träd blåst ner, men det gick att köra förbi. Tur att ingen hade fått trädet på sig! Stormbyar har jag stor respekt för och håller mig helst inomhus. Hoppas stormen Ciara inte har fört med sig alltför stora skador. 

Nu är jag ledig under veckan och det känns jätteskönt!


35 kommentarer:

 1. Svar
  1. Kul med Ullared , 😃 jag har aldrig varit där och skulle så gärna vilja åka dit 💕

   Radera
 2. Så roligt att bo i stuga nära gekås och få spendera tid där till shopping. 😁 Får visa allt du handla sen 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill gärna visa vad jag köpt, men jag vet inte hur jag ska fota produkterna så det blir snygga bilder.

   Radera
 3. vad Kul att du bara boka och åkte och du hade verkligen tur att det inte va så mycket folk 😊 härligt vilken spontan resa 👍

  SvaraRadera
 4. Gud så kul med gekås, brukar åka ett par gånger per år. Perfekt att övernatta med. Väskavdelningen gillar jag med 🙈 Jag var där nyligen och köpte flera till iPhone X, konstigt!!
  Här har det stormat på med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. GeKås är alltid värt ett besök! Köpte du de sista mobilskalen? ;)

   Radera
 5. Vilken härligt helg som ni fick på gekås. Väskorna var verkligen fina, jag förstår att du ville ha fler än 1 väska. Dom har verkligen mycket smått och gott med både deo och schampo. Vad bra att ni kunde ta med er hunden med :) men fy så läskigt med trädet som hade blåst omkull

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev verkligen en härlig helg! Det blir säkert ett besök till där under året. Väskorna är inte särskilt dyra där, men tyckte ändå att det kändes dumt att köpa ytterligare en.

   Radera
 6. Åh vad mysigt med en tripp till Ullared! :D Jag har inte varit där sedan, hmm.. 2017 tror jag det var :P

  SvaraRadera
 7. Jag har varit på Ullared en gång med min svägerska och svärmor och jag höll på att dö. Ville springa ut och iväg, men var nöjd över att jag kom hem med så fina grejer. Men ja - man skulle nog ta en tvådagars om man har tid. Så det inte blir så hetsigt och stressig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad var jobbigt med besöket? Mycket folk?

   Radera
 8. Vad är det för lov på gång nu? Jag var på gekås idag 😊

  SvaraRadera
 9. Så roligt med Gekås! Själv har jag inte varit där på många år nu, fastän jag har tänkt åka så länge har det inte blivit av. Får försöka planera in en resa dit framöver då sambon har tjatat länge nu. 😅

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att sambon har tjatat länge på att åka dit! Lyssna på honom!

   Radera
 10. Jag har aldrig varit där, men utifrån din beskrivning låter det som väldigt trevligt som besök :). Verkar som ett bra fynd där med jackan. Men fy så läskigt där med trädet, sånt där skulle ju kunna gå riktigt illa.

  SvaraRadera
 11. Åh vad kul att åka till Ullared och vad skönt att kunna stanna kvar där så man slipper stressa hem igen :)

  SvaraRadera
 12. Jag har aldrig varit på Gekås men skulle så gärna vilja. Får se om jag kan ta med mig mannen i vår sen eventuellt eller om han totalvägrar ;)

  SvaraRadera
 13. Usch vad läskigt men fallna träd. Ni ser ut att vara långt fram. Hoppas ryggen mår bra nu. Vad roligt att ni var där

  SvaraRadera
 14. Så roligt att vara på gks har varit där en gång tyckte dom hade rätt mycket fint

  SvaraRadera
 15. Älskar gekås! Vi är där minst två gånger om året och kör oftast samma stuga som ni då vi brukar ha med hundarna, men när dom inte är med kör vi skogsglängan. Längtar så tills vår trip dit i mars!

  SvaraRadera
 16. Jag var på Gekås för ett par veckor sedan och fastnade också för väskavdelningen. Nu köpte jag tyvärr ingen väska, men jag tyckte att de hade fått in otroligt många fina! Klar förbättring mot förr :)

  SvaraRadera
 17. Jag har aldrig varit in på Ullared alla säger att det är så bra men jag vet inte. Kul att du ändå hittade lite grejer. :)

  SvaraRadera
 18. Va kul med shopping, ja är nog en av få som fortfarande inte gett ullared en chans haha 😂😂

  SvaraRadera
 19. Jag har faktiskt bara varit på GeKås en enda gång och det är väl sisådär 15 år sedan. Då blev jag inte imponerad och har inte haft lust att åka dit sedan dess. Men det har säkert förändrats så jag borde kanske ge det en chans till. Jag älskar väskor och är på jakt efter en snygg, inte alltför stor, ryggsäck i skinn. Märke spelar ingen roll.

  SvaraRadera
 20. Åh så kul med en tur till Gekås :) var ett tag sen jag var där med nu så börjar också bli sugen! Aldrig sovit kvar men det verkar skönt! Tycker också om väskavdelningen :)

  SvaraRadera
 21. kul med shpping..har aldrig varit på Gekås men har funderingar på att åka dit någon gång framöver..

  SvaraRadera
 22. Vad roligt med ett besök på Gekås, skönt att det var så lite folk där. Jag var en sväng dit i höstas med en vän och då var det också lite folk. Förutom vid leksaksavdelningen, där var det smockat och jag fick nästan ångest. Men folket försvann sen efter ett tag. Smidigt ändå att kunna sova där även om sängarna inte var så sköna.

  SvaraRadera
 23. Åh vad kul. Ta mee mig :)

  SvaraRadera
 24. Mysigt att bo kvar på boendet i Ullared. Var där i somras. Tycker Ullared är för kaos för mig

  SvaraRadera
 25. Smidigt att sova där och praktiskt, för man lär ju vara så i tid i Ullared. Skulle gärna också åka dit =D.

  Sv Ja det var liknande ditt, han hade inte propp, men hade enorma smärtor. han får ev komma hem idag

  SvaraRadera
 26. Gunillas man försvann har jag också lyssnat på. Så jäkla bra bok. Vilken skitstövel han var hennes man. Komma tillbaka strax innan han skulle dödförklaras. Fy säger jag bara.

  SvaraRadera