söndag 22 oktober 2006

Varför är det så bra att springa?

Vad gott det var att ta sig en joggingtur! Yambo är en otroligt bra joggingkompis.
Han får mig till att hålla igång hela rundan plus att han får mig att springa en
aningens snabbare. Jag minns att en spinningsinstruktör, jag hade en gång,
sa  att den bästa träningen är just att springa/jogga. Jag tror henne! Jag får aldrig
upp flåset så bra, som i just joggning. Å visst är det kul, när man märker att man
efter några gånger orkar springa både fortare och längre!

Här har jag kommit på 7 goda skäl till att jogga/springa:
- Det är gratis
- Det är en effektiv konditionsträning
- Det tar inte så lång tid. I början räcker det med att springa 20 minuter.
- Går man på ett träningspass, så  tar det 60 minuter.
- Man behöver inte bege sig någonstans. Det räcker att gå ut genom dörren och sedan sätta igång.
- Man stärker benmuskulaturen.
- Man förbränner fett.
- Man stärker hjärtats muskulatur.

Sedan tror jag att variation är bra. Det är bra att varva styrketräning med konditionsträning. Det är härligt att träna och röra på sig!  Jag minns, när jag vägde som mest, då tränade jag ändå 3-4 gånger i veckan. Men det hände liksom inget med vikten. Då ändrade jag mina kostvanor med hjälp av Viktväktarna. Det var det absolut bästa jag har gjort!! Där fick jag lära mig att välja rätt produkter. Dessutom behöver jag aldrig var hungrig. 5 mål per dag (då räknas även frukten med = bra mellanmål!). Man ska nästan tänka som en diabetiker. Jag har gått ner 15-16 kg (det pendlar lite). Efter viktnedgången fick jag bege mig ut och handla en massa kläder. Det var kul, eftersom det blev 6 storlekar mindre (om man räknar med udda nummer). Dyrt blev det däremot! Det var bara skorna, som inte behövdes bytas ut. Viktväktarna förespråkar även guldkant i matväg. De tycker att man minsann kan unna sig något gott under helgen.

~Tjingeling!~

8 kommentarer:

 1. Jo jag håller med dig på alla punkter själv är mitt mål att börja springa till våren.
  Just nu är jag lite friskis och svettis. =0) /pimpim

  SvaraRadera
 2. Jag gilla också all träning. Har haft "uppehåll" i 20 år och började sedan träna igen och ändra maten. Bort med socker o fett. Gick ner 25 kg. Till och med skorna fick bytas ut! Nu skall jag ut och promenera i solen och imorgon bitti är det Body Pump. Hur går det för dig med Nautilus? Tränar du fortfarande?

  SvaraRadera
 3. Just springa har jag så svårt för. Vet inte varför, egentligen.
  Däremot raska, långa promenader med hundarna, ridning och cykelturer. DET står högt på listan :)

  SvaraRadera
 4. Jag längtar efter att jogga. Men eftersom jag inte kan så får det bli prommenader istället, och det är bra det med. :-)

  SvaraRadera
 5. Visst är det bra med promenader också! Ska strax ut med vovven.

  SvaraRadera
 6. Du är en sådan duktig tjej. Kram

  SvaraRadera
 7. Oj har du gått ner såå mycket, himla strongt gjort!

  Men vad som helst utan att springa det säger jag....har aldrig fått kläm på det. Inte ens när jag var mycket vältränad kunde jag springa!

  Ha en skön dag, kram

  SvaraRadera