tisdag 28 november 2006

1 kopp vindruvor = 100 kalorier?

Kan det verkligen stämma att en kopp fylld med vindruvor motsvarar 100 kalorier? Jag läste om det här. Jag har nyss varit och tränat på motionscykel. Jag tränade ca 25 minuter och förbrände 250 kalorier. Det skulle då motsvara 2, 5 koppar fyllda med vindruvor. Jag ska nog ta mig en banan.

19 kommentarer:

 1. Ja det stämmer om du även äter upp koppen ;-)

  //Kalle kalori

  SvaraRadera
 2. Vindruvor är ju frukt tycker jag och sånt ska vara nyttigt.
  Men vet att nån har sagt att vindruvor ska man vara försiktigt med när man ska gå ner i vikt.
  Nu blir jag sugen på att träna men jag är lite krasslig ont i ryggen så det blir vila för hela slanten. /pimpim

  SvaraRadera
 3. banan är inte helt bra det heller alldeles för mkt socker. Ta äpple eller päron...

  SvaraRadera
 4. Ja vindruvor är dessvärre kalorifyllda..men allting är ju relativt...om jag äter vindruvor eller sätter i mig en chokladkaka..

  SvaraRadera
 5. Det är väl som du skriver, Ninni, att allt är relativt. Vindruvor kontra choklad?

  SvaraRadera
 6. Ullen, jo bananer är bra! Kan aldrig få nog av bananer! I samma länk om det som stid om vindruvorna, så stor det om bananer. Så här står det:
  Bananer är riktigt rika på viktiga näringsämnen och innehåller en hel del kalorier jämfört med annan frukt. En medelstor banan innehåller ungefär 95 kalorier - vilket kan få den kaloriräknande bantaren att tro att det är bäst att skippa bananer under en diet. Men det är helt fel. Banan innehåller mycket potassium, vitaminer ? speciellt vitamin B6, folsyra och fibrer.
  Inte nog med att banan är bra mot högt kolestorolvärde, dessutom hjälper banan mot kramper och hunger. Folsyra är något som de som vill bli gravida ska ladda upp med. Det har visat sig i forskning att folsyra är oumbärligt för att du ska bli gravid och kunna genomgå en normal graviditet. Men var försiktig, ett alltför stort intag av folsyra kan öka chansen att få tvillingar!

  SvaraRadera
 7. Och vindruvor skyddar mot cancer. Jag tror på att inte räkna fruktkalorierna då frukt är så nyttigt ur alla andra synvinklar. Så frukt är och kommer alltid vara "gratismat" i mitt liv!

  SvaraRadera
 8. Vet inte om det stämmer men vindruvor är i alla fall den sötaste frukten så det kanske är sant...

  SvaraRadera
 9. Junitjej... och övriga... allt är nyttigt i rätt mängd. Vad det än är. Och russin... sött som tusan... det är ju torkade vindruvor. För mig som diabetiker gäller 10st vindruvor=1 portion och då får man i sig allt viktigt och nyttig med.
  HÄRLIGT-GOTT-OCH-NYTTIGT-KRAM :)

  SvaraRadera
 10. Jag tycker du kan unna dig vindruvor om du gillar det. Det finns ju så mycket annat i dem som kroppen behöver. Det är ju inga tomma kalorier som det är i godis.

  SvaraRadera
 11. Jag kommer att fortsätta äta vindruvor, eftersom frukt är frukt och det ska man äta! Jag blev bara förundrad över att det var så många kalorier i vindruvor. Det mättar ju inget särskilt, men gott är det iallafall. Och nyttigt.

  SvaraRadera
 12. Vad skulle det spela för roll? Borde man inte vid en viss ålder mogna till och kanske inse att det finns saker som är viktigare i livet än att hetsa över kalorier i vindruvor? :O

  SvaraRadera
 13. Fast en relativt stor banan innehåller oxå 100 kalorier. så jag skulle nog kört på vindruvorna ändå =P

  SvaraRadera
 14. låter konstigt att det skulle vara så många kalorier i lite vindruvor men kanske att det är så

  SvaraRadera
 15. Ida, jag har inte hetsat upp mig över antalet kalorier i vindruvor.

  SvaraRadera
 16. snabba kolhydrater som vindruvor och banan e inte bra om man inte tränar. Efter ett pass ska du äta snabba kolhydrater då kroppen behöver snabb energi. Därför e det riktigt bra!
  Rör du dig inte så mycket eller om du e innan ett pass så ska du koncentrera dig på långsamma kolhydrater som äpple/päron, grovbröd/ fullkornspasta/Råris ETC FÖR ATT ORKA KÖRA LÄNGRE. Dessutom så behåller du mättnadskänslan längre under dagen

  SvaraRadera
 17. Fast en banan innehåller med ca 100 kcal...

  SvaraRadera