lördag 3 november 2007

Boktips

Jag har ganska precis läst ut boken Vinbär och vemod, som är fortsättningen av Smultron och svek. Böckerna är skrivna av Eva Swedenmark och Annica Wennström. Jag tyckte verkligen om båda böckerna. Boken Vinbär och vemod är lättläst och det är svårt att släppa taget om den. Den slutade på ett sådant sätt att jag misstänker att det blir ytterligare en fortsättning. Isåfall kommer jag definitivt att läsa den också.Här är boken väldigt bra recenserat.

Jag har även läst Tusen skärvor tillit., som är skriven av Helena von Zweigbergk. Den är lättläst och det är lätt att komma in i handlingen. Men jag tycker ändå inte om den, eftersom jag tyckte den var väldigt melankolisk. Handlingen känns dock väldigt trovärdig. Boken handlar om Tom och Jessicas relation. De älskar varandra, men trots det gör de varandra illa. Alla som har haft ett trassligt förhållande, kan säkert känna igen sig. Läs mer här. Tyvärr kan jag inte rekommendera den, men smaken är som baken.


Grevgatan 21 av Jenny Leeb är en annan bok som jag har läst. Även den är väldigt bra. Lättläst, men en aning förutsägbar handling. Om man tycker om Denise Rudbergs böcker, så är jag övertygad om att man även tycker om att läsa denna bok. Läs mer om boken här.
 Den döende dandyn av Mari Jungstedt är en mycket välskriven och spännande historia. Av alla författare som skriver kriminalromaner, så är Mari Jungstedt definitivt min favorit. Anledningen är att böckerna inte är förutsägbara (det kan dock vara skönt med sådana böcker ibland också), utan man anar först i slutet i böckerna vem som är boven eller mördaren. Jag har läst hennes tidigare böcker också. Den döende dandyn handlar om konsthandlaren Egon Wallin, som har blivit  mördad och upphängd i en port i Visby ringmur. Om man bor på Gotland eller har varit där, så tror jag man känner igen sig i miljön.

~Har du läst någon eller några av dessa böcker? Vad tycket du om dem?~Kolla här om du är smartare än resten av världen! Klicka på bilden!

6 kommentarer:

 1. Tack för boktipsen. :)Superkul!

  SvaraRadera
 2. Här inte läst några av böckerna, men de verkar bra, något att skriva på julklapps önskelistan =)
  Ha en fin dag
  KRam Frida

  SvaraRadera
 3. Jag har läst Mari Jungstedts alla böcker.... och tycker om dem!

  SvaraRadera
 4. Jag läste första boken, Smultron & svek, och tyckte då att den var helt okej. Den var ju inte särskilt orginell..

  SvaraRadera