torsdag 3 april 2008

I denna ljuva sommartid

Jag har läst ut I denna ljuva sommartid av Mari Jungstedt. Den var jättebra! Som vanligt, så kunde man inte lista ut vem som var mördaren. Jag gillar böcker, där mördaren inte avslöjas på direkten, utan det är en själv som bara TROR långt innan boken är utläst. Jag är fortfarande förvånad över kriminalchefens sätt att agera. Jag hoppas att Mari Jungstedt snart skriver en ny bok. Då kanske man får svar på varför kriminalchefen gjorde som hon gjorde. Jag kan varmt rekommendera boken!

Kan du rekommendera någon bra bok?

15 kommentarer:

 1. Fixat! ;)
  Hm, Yrsa Sigurdadottir, eller något sådant heter en författare. Väl värda att läsa om man vill testa några nyare som översatts till svenska ;) Ja, förutom han manlige islänningen då också, hm... Varför ska det vara så svårt med att komma ihåg isländska namn för... Glasbruket, Änglarösten, Mannen i sjön, Kvinna i grönt osv är några... Donna Leon är också en författare som är härlig - man får sig turer runt om i Venedig dessutom och in i hans liv... Mer? ;)
  Må så grankott... värmländskan Bim

  SvaraRadera
 2. Förmodligen har du läst Sidney Sheldonböckerna!
  Om inte...så gör det? Dessa böcker kan du bara inte lägga ifrån dej, de är helt enkelt jättebra!
  Han var ju otrolig på att skriva,...från första meningen så har han fångat dej som läsare...o sen är du fast.

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag hålelr med om att den är jättebra! Det är min senast lästa bok. En flicka som kallas Alice är bra. HAr du läst den?

  SvaraRadera
 4. Jag läser inte sååå ofta, men den senatse var för några veckor sen och den var grymt bra!
  Jag vet inte vad boken heter men den handlar om Magdalena Graaf och hennes liv.
  Den var jättebra, har du inte läst så läs den!!!

  ha en bra kväll!
  kramar från Marie

  SvaraRadera
 5. Har du läst något av Bodil Mårtensson?
  Rek annars "nattportierns berättelse" kriminalroman som utspelar sig i Helsingborg. Riktigt bra!

  SvaraRadera
 6. Jag har läst alla Mari Jungstedts böcker, och tycker de är SÅ bra! Lättlästa, spännande och så svåra att lägga ifrån sig.
  Längtar tills nästa bok kommer ut..

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 7. Åå, då ska jag läsa den. Själv älskar jag Stieg Larsson Millenium trilogi. Eller aa, iaf dne första boken för det är den enda jag läst hittills. Väntar på att de andra två ska komma på posten :D

  SvaraRadera
 8. Bim H-D, böckerna skrivna av Yrsa Sigurdadottir har jag inte läst. Är det kriminalromaner?

  SvaraRadera
 9. Vd roligt att simträna hund, min ena hund fick vattensvans när han var valp, en slags förlamning, så vi skulle inte låta honom bada första sommaren så vet. Då lärda han sig liksom aldrig det där med vatten. Däremot har han inga problem med att bada i dynga...

  En bra bok: Jag är Dina, kommer inte ihåg vad författaren heter, men den är grrrymt bra!

  SvaraRadera
 10. Susanne, jag har inte läst böcker skrivna av Sidney Sheldon. Vad är det för typ av böcker?

  SvaraRadera
 11. Svar till Sara: Bodil Mårtensson känner jag inte till. Tack för tipset! Jag ska genast spana in böcker av denna författare nästa gång jag är i bokhandeln.

  SvaraRadera
 12. Camilla, jag har också läst alla Mari Jungstedts böcker. De är verkligen toppen!

  SvaraRadera
 13. Rebecca, jag har faktiskt funderat på att någon gång börja läsa Stieg Larssons böcker. Jag har hört av andra att hans böcker är bra.

  SvaraRadera
 14. Blir helt chockad!!! Hur har du kunnat missa honom??
  Då får du bege dej till närmaste secondhand affär, som även brukar sälja böcker. Där brukar man alltid kunna hitta någon, billigt! Hans böcker är SPÄNNANDE med mord, kärlek och lite tantsnusk...ha ha. De är alltid lite annorlunda. Det som är så bra, är att hans historier slutar alltid som man INTE har väntat sej! Läs dom som är lite större och tjockare, inte hans första böcker! Blir nästan lite avundsjuk på dej nu,....att ha sådan bra läsning framför sej!! Efter allt detta positiva jag skrivit nu,..så måste du ju testa en bok, eller hur?
  Ha en fortsatt bra kväll!!

  SvaraRadera
 15. Håller med,Marie Ljungstedt skriver helt suveränt :)
  Hennes nästa bok kommer ut i juni eller juli,
  minns inte exakt när det var men jag ser fram emot att kunna läsa den under semestern.

  Kan oxå rekommendera Stieg Larsson-triologin,jätte spännande böcker!
  Även Anna Jansson skriver jätte bra böcker och även
  Arnaldur Indridason och Peter Robinson!!

  SvaraRadera