fredag 17 oktober 2008

Baddag och fiskburgare


Idag har vi haft en baddag. Dagen gick kanonbra!!  Barnen skötte sig fint både i bussen och i själva badet. Så skönt att det inte skedde några olyckor! Det är ett stort ansvar man har, när ca 60 barn är samtidigt i bassängen. Tur att vi är flera vuxna under baddagarna!

Efter badet var det dags att bege sig tillbaka till skolan, för att inta dagens lunch. Dagens lunch bestod av FISKBURGARE.
När jag gick i skolan så fick vi en maträtt som kallades FALUBURGARE. Det var stora falukorvsskivor, som serverade mellan hamburgerbröd. Men det serveras inte längre, utan nu har vi fiskburgare på matsedeln. Fiskburgare är panerad fisk, som serveras med mos och sallad.  Det är inte direkt min favoritmat, men det går ner. Undra om detta är sätt att lättare få i barnen fisk? Undra vad Bert Karlsson hade tyckt om denna maträtt.

12 kommentarer:

 1. Hur gamla är barnen? Det gick bra på träningen och jag tränade lite för dig också, hehe ;) Jag är helt slut nu! Dags för återhämtning och hemmalagad hamburkare :)

  SvaraRadera
 2. Då blev hon nog glad =)  Såååå gott, ge mig en burgare nu.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Bert Karlsson...det skall inte vara halvfabrikat till barnen...

  De skall ha ordentligt lagad mat....kramiz:)

  SvaraRadera
 4. Är det inte hon Karin eller vad hon heter?

  Eller är jag helt ute och surrar nu ?

  SvaraRadera
 5. Det är i alla fall MYCKET bätte än pannkaka som vi fick idag;p

  SvaraRadera
 6. Nu skall jag kolla på film som jag precis kom hem med från Hemmakväll. Imorgon är det loppis som gäller ;) Själv då?

  SvaraRadera
 7. Hej och tack! Din blogg är också fin.

  De faluburgarna du talar om hade vi i skolan för... kanske 5-6 år sedan när jag gick i högstadiet och dom kallades Göteburgare :) Vilket vi fann komiskt (Jag bor i göteborg )  Jobbar du som lärare eller?

  Du har en intressant blogg jag ska läsa vidare för att få reda på mer om dig :)

  Kram

  SvaraRadera
 8. När jag gick i skolan så fick vi inte hamburgare utav något slag och själv åt jag min första hamburgare på gatukök i klass 7, så jag har inte varit bortskämd på sånt.  Nu är ju jag lite äldre än dig men när jag var liten och gick i klass 1 till 6 så hade vi en alldeles egen mattant som hette Gretel och hon lagade all maten själv till hela skolan och i o f var vi inte mer än 60 elever men ändå.  Godaste maten verkligen och vi fick mat som:  Ungspankaka

  Potatis och pölsa

  Blodpudding

  Hemlagade potatisbullar

  Hemlagade Köttbullar

  Chili con carne

  Risotto

  Blodbröd och fläsk

  Rotmos och köttkorv

  Bruna bönor och fläsk

  Riktig potatismos

  Spagetti och hemlagad köttfärssås

  Strömming och potatismos

  Fiskgratäng

  Ungstekt falukorv och råkost till alla mål  Det var verkligen husmanskost

  Det är tråkigt att det håller på att glömas bort i skolorna nu och även i hemmen för den delen!  Dålig mat i skolan gör att det är ännu viktigare med em riktigt sammansatt måltid på riktiga råvaror och inte halvfabrikat!  Oj det blev ett långt inlägg! Fniss

  Ha en skön fredag!  Kram Sus

  SvaraRadera
 9. Svar till Sus i dus en desperat lyxhustru!: Tack för din långa kommentar!! Vilken lyx med en bambatant som lagade till all mat själv!

  SvaraRadera
 10. Såg skönt ut med vattenrutchbanan tycker jag.

  Fiskburgaren där, undrar om det möjligen den som kommer från oss här i Kongsvinger.

  Ska säga att är det så har ni ingen dålig fiskmat. För de som lagar den heter Berggrrens och de har fått pris för årets bästa fiskemat.

  Flera år i rad.

  Nu blev jag jättesugen på fisk....

  kramen mig.

  SvaraRadera