söndag 12 juli 2009

Marknaden i Manavgat

Vår resa till Side i Turkiet blev mer än bara sol och bad. På måndagen åkte vi till Manavgat, ca 15 minuters bussresa utanför Side. Där besökte vi den stora marknaden. Så mycket det var att titta på där! Det såldes framförallt  kläder, men också prydnadssaker, vattenpipor, skor, skärp, mat, väskor.... Jag ville så gärna köpa någonting där, men kunde inte se allt och jag visste heller inte exakt vad jag ville ha. Kläderna såg bara ut att passa tonåringskroppar, men efter rundan nummer två, så fann jag två pikétröjer av "märket" Lacoste (kopia såklart!). Sedan köpte jag mig en rosavit weekendväska av mäket Nike (kopia där också). En del försäljare accepterade om man inte ville köpa något, men det fanns försäljare som sprang efter en tills han hade fått sålt sin vara. Pruta ville man ju klart göra överallt. Försäljaren kunde först säga nej och gick man vidare kunde de följa efter och till sist fick man varan för det priset man ville ge.

Det finns en affär i Side som heter Marias kläder. Det är en svenska som äger butiken. Där är det redan prutat och klart. Ganska skönt faktiskt!! Nu fann jag inget jag ville ha där, men det fanns ändå väldigt många fina plagg där. Maken köpte sig ett par jeans där. De sydde till och med upp jeansen. På köpet fick Mattias med sig två par strumpor. Läs mer om Marias Kläder.

16 kommentarer:

 1. ÅÅÅH HERREGUD HUR GAMMAL ÄR DU EGENTLIGEN. 50 plus? uuuuusch. Dags att lägga av nån gång kanske. Ingen läser din blogg, mormor..

  SvaraRadera
  Svar
  1. du läser ju.....!!!!!!!!!!!!!!!

   Radera
 2. Sv: Ja, det var helt underbart! :) Side är ju väldigt vackert, var några år sedan sist.. men för mig räcker det att besöka en plats en gång, minnet lever kvar :)

  SvaraRadera
 3. fin blogg du har

  mvh

  www.kollpadinekonomi.blogg.se

  SvaraRadera
 4. Ja, det är superkul:D Såg även att jag hade blivit vald till veckans blogg på en annan blogg!

  SvaraRadera
 5. @Simone: Jag skulle heller inte åka till samma plats igen. Åtminstone inte väldigt många år. Jag hörde om ett par som hade åkt till Side fyra gånger. Samma hotell och precis samma hotellrum. Nä, omväxling förnöjer!

  SvaraRadera
 6. @C A T T I S . G U S T A F S S O N: Din kommentar visar bara hur omogen du är. Både antalet kommentarer och prenumeranter på bloglovin visar att många fler läser min blogg än din. Sorry for that! Sedan kan man aldrig vara för gammal att blogga!

  SvaraRadera
 7. Svar: Tack :) Jag lovar, det är en klänning. Jag vet skillnaden på en klänning och en topp ;)

  SvaraRadera
 8. Var till Side för länge sedan och minns det som en fin stad!
  På marknader blir det svårt att se "fynden" det finns så otroligt mycket!

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Tack så mycket för dina fina kommentarer! :)
  Roligt att ni också har varit i Side! Vi var i Manavgat vi också och kollade lite. Vi glömde dock bort att ta kort, vi blev alldeles yra av alla människor och värmen :) Men butiken Marias kläder visste vi inte om! Det var ett bra tips inför nästa resa! :D

  KRAM!

  SvaraRadera
 10. hade du kul då? jag ska oxå åka till turkiet på sommaren

  SvaraRadera
 11. Tack för det vackra foton av Manavgat marknaden. Marknaden är mycket stora särskilt på måndagar men som på samtliga marknader köpslående är nödvändig och priserna på mindre än hälften av de ber pris kan ofta erhållas genom det köpslående process.

  SvaraRadera