måndag 31 augusti 2009

Jakt på skogens konung

Imorse, precis efter att ha stigit upp, fick jag mig ett ryck. Jag tog på mig träningskläderna och begav mig ut i skogen tillsammans med Yambo. Här skulle det joggas. Det blev en sträcka på 2,5 km, men jag sprang inte hela sträckan. Hunden skulle göra sina behov också (skönt att kunna skylla på det). Vi kom till en kurva och efter kurvan hann jag skymta en stor älg. Bara någon minut innan hade jag släppt av kopplet på hunden. Ni kan ju bara gissa vad han gjorde. Yambo kutade självklart efter älgen. Älgen sprang in i skogen och hunden efter. Om det var en kalv med hann jag ej se (har älgar kalvar så här års?). Jag ropade efter den fyrbente, den lille i det här fallet. Efter bara några sekunder kom Yambo tillbaka. Han upptäckte väl att han inte hade någon chans på skogens konung. Sedan en utskällning och på med kopplet igen. Jag var dock glad över att Yambo kom så fort tillbaka. Nu sitter jag här pigg efter morgonens motion och dusch. Det blir nog en härlig måndag. Eller inte...

8 kommentarer:

 1. Oj va du är hurtig....men sicken vovve det kunde kanske ha slutat illa!

  Det går nog att få ner dig i väskan du är ju såå liten..ha en fin dag, kramen

  SvaraRadera
 2. Duktiga du!!! Så skönt efteråt när man kommer ut på en motionsrunda. Nu spriner ju inte jag men doch långpromenader.
  Tur att det gick bra med vovven.
  Ha en fin dag
  kram Lina

  SvaraRadera
 3. Det var duktigt av dig att komma iväg på en morgonrunda Själv är ja så morgontrött av mig !!!! kramar Tingeling

  SvaraRadera
 4. Vilket äventyr.
  Men du ska inte skälla på honom när han kommer. Då kan han strunta i att komma nästa gång. Utan beröm honom istället för att han kom på din inkallning. Han vet knappast att han gjort något dumt.

  Jodå, älgar har kalvar så här års. Här ska de skjuta en ko med tvillingkalvar. Hon är aggresiv och går till anfall när man kommer och går. De är hiskligt snabba så det gäller att ha ett träd eller något emellan sig och älgkon. De reser sig upp på bakbenen och slår ihop frambenen och kan på så sätt klippa av en hund på mittten, eller skada en hund och människa ganska illa. De är otäcka djur att ha att göra med när korna har kalvar.
  Om folk visste det skulle de vara mera på sin vakt mot älg än en varg som smyger runt i skogen. För den försvinner när den känner doften av människa.

  Lät inte så illa med en jogginstund. Borde gå en promenad innan frukost här med.
  Får ta på skor och gå en promenad vid 11 tiden.
  Då är man klar på jobb.

  Hösten är här för fullt. Löven blir gulare och gulare på våra björkar. Det är kyligt på morgnarna. Men ingen frost ännu. Den kommer nog.
  Höstskörden är i full gång. Men det är en ganska härlig tid.
  Naturen gör sig redo för att gå till vintervila. En tid för lugn och mys inne. Det är skönt.
  Nu får du ha en fin dag på jobbet.
  Kikar snart in igen. Har lite blogglusta för tillfället. Men några besök om dagen blir det allt ändå. Vill inte tappa kontakten helt.
  Ha det gott nu Juni.
  Kramen Synne.

  SvaraRadera
 5. Jaktinstinkterna sitter i varje hund! Jag tror älgarna föder sina kalvar på våren och de hänger med sin älgmamma tills strax innan nästa kull. Vad duktig du är som orkar springa på morgonen. Jag vore tacksam om jag ens kunde ta en promenad. Är så morgonseg! Det är helt klart ett stort plus med att ha hund. Då måste man ut. Mina katter sköter liksom sig själva. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 6. Oj vilken lycka att hunden kom tillbaka direkt! Det brukar då kännas gött att komma in efter en motionsrunda ute i friska luften. Ha en fin dag :)

  SvaraRadera
 7. Följ gärna min blogg, 17år127kg, som handlar just om vägen från 127kg och att leva som överviktig tonåring .

  SvaraRadera
 8. Hoppas du har en fin måndag!

  SvaraRadera