söndag 21 november 2010

Dotter önskas


Äntligen är boken utläst!! Jag har nyss läst ut Dotter önskas  av Katerina Janouch. Boken var lättläst, men jag tyckte ingenting hände i boken. Boken var långtråkig, helt enkelt. Det är först i slutet av boken som handlingen tar fart. Jag funderade ett tag på att lägga ifrån mig boken och börja läsa en annan bok, men det tog mig emot. Att läsa två böcker parallellt var inget alternativ. Boken handlar om Helena, som lever med sin man Paul. De får två söner och Helenas mamma dör under Helenas andra graviditet. Då önskar sig Helena mest av allt en dotter. En tabubelagd längtan. Eftersom jag inte kan identifiera mig med boken, så är det säkert därför jag inte gillar den.

Nu ser jag framemot att börja läsa en annan bok. Få se vilken det blir, men jag tror det blir Sofies debutbok.

13 kommentarer:

 1. Sv: Ja verkligen!

  Ja här är jag med snorig,denna förkylningen visar sig lite då och då och vill tydligen inte lämna min kropp!

  Krya på dig!

  SvaraRadera
 2. Svar: Jag tror att det är storlek large jag har på fodralet från Krusell till min iPhone4 och då funkar det med ett skal också :-) Är supernöjd med fodralet, det är så snyggt!

  Ha en skön söndag!
  Susanne

  SvaraRadera
 3. Den var inte riktigt som hennes tidigare böcker. Håller med om det.

  SvaraRadera
 4. Tack så hemskt mkt!din med måste jag ju säga!Jaaa det finns alldeles för många vagnar enligt mig;)
  haha supersvårt men det lutar nog åt en emmaljunga iaf;)

  SvaraRadera
 5. Tack snälla!
  Jag hoppas också på att det blir Elsas värld jag läser härnäst. Tror den kommer vara bättre ;) Mer i New York säket.

  SvaraRadera
 6. har läst andra böcker av Janouch å har gillat dem men denna har jag ej läst,
  ha en goo söndag

  SvaraRadera
 7. Vad kul att du tycker det ! :) Den ligger i Kungshamn på västkusen =)

  SvaraRadera
 8. Den där läste jag för ett bra tag sedan och jag tyckte inte att den var så bra, "Anhörig" vad så mycket bättre. Janouch's "Sommarbarn" var inte heller så bra. Jag håller med om att "Dotter önskas" var väldigt långtråkig. Jag kan inte heller identifiera mig med boken och det är nog en bidragande orsak till vad man tyckte om innehållet...

  SvaraRadera
 9. Såg att storleken X-Large fanns också. Du tror att det räcker med L? Synd att inte måtten står utsatta på hemsidan. Jag funderar på att köpa sådant fodral. Det är ju sättesnyggt!

  SvaraRadera
 10. Bra att det är fler än jag som inte gillar boken "Dotter önskas". Varför är det så svårt att INTE avsluta boken, när man ändå inte gillar den? Det tar emot.

  SvaraRadera
 11. Tack för icke tipset, ingen bok att ödsla tid på då ;)

  SvaraRadera