lördag 18 juni 2011

Sommarläsning


Jag läser som mest på sommaren. Här är fem böcker som jag hoppas få läsa i sommar. Dock är ingen av dom i min ägo än, men kanske snart. Jag har läst Sofie Sarenbrants tidigare bok "Vecka 36" och den var jättebra. Jag är därför nyfiken på hennes andra bok Istället för dig. Sara Lövestams "Udda" har jag också läst. Den var lättläst, men handlingen var lite annorlunda, Dock tyckte jag om den.  Jag hoppas att I havet finns så många stora fiskar är en läsvärd bok. Min absoluta favoritförfattare är Mari Jungstedt, så det är inte konstigt att jag vill ha hennes senaste bok Det fjärde offret. Jag har läst Maris tidigare böcker och jag kan ju därför inte missa den här.  Louise Boije af Gennäs är en ny författare för mig. Jag tänkte börja med Högre än alla himlar, som är den första boken i en trilogi. Är det någon av er som har läst något av det hon har skrivit? Birgitta Stribe debuterar som författare med Endera dan. Jag känner mig nyfiken på hennes debutroman.


17 kommentarer:

 1. Jag läser också mycket på sommaren. :) Många av böckerna du tipsade om verkade väldigt bra! :D

  SvaraRadera
 2. 1: Inte läst, men hennes första bok var jättebra.

  2: Helt suverän! En klar femma!

  3: Jättebra, precis som alla hennes tidigare.

  4: Mycket bra och väldigt intressant.

  5: Rolig och bra med hög igenkänningsfaktor.

  Så jag tror att du verkligen har gjort fem mycket bra val.

  Vill du, eller någon annan, ha fler boktips, så finns det här:

  http://bim.blogg.se/category/bokrecensioner.html

  SvaraRadera
 3. otroligt fin & härlig blogg! :)

  SvaraRadera
 4. sv: jaa jag vill också ha den :) älskar jungstedt =)

  SvaraRadera
 5. Sv; Tack , tack!
  Nej, och nu känner jag mig inte så liten heller 8O

  SvaraRadera
 6. sv: flytten gick jättebra :D dock segt att jag måste flytta om ca 3 månader igen -.-

  SvaraRadera
 7. OJ, somliga skall ha det RIKTIGT roligt i sommar ser jag! :wink:
  Jag läser hela året, men olika typer av böcker olika årstider...!
  Fråga mig INTE varför, men så har det varit i MÅNGA år...

  SvaraRadera
 8. sv: Ja verkligen ..

  Jag önskar jag hade ro i kroppen att läsa jag med och att finna böcker som tilltalar mig, men jag hittar inga och dessutom vet jag inte vad jag vill läsa..

  SvaraRadera
 9. Oj vad länge sen man läste en bok. Jag läste massor när man var yngre, men nu räcker tiden inte till :( . Kanske skulle försöka hinna med nån i sommar också om det skulle vara dåligt väder.
  Det värsta är bara att om man hittar en bra bok så är den ju med precis överallt för man kan inte sluta läsa :wink: .

  Sv. Jo hon är otroligt snäll min lilla tjej :-) . Fast nog finns det humör i henne också :wink: .

  Hoppas att allt är bra med dig och vovven. Om du vill se nått gulligt ska du kolla inlägget den 15 juni. Jag lovar att du kommer gilla vad som finns där :-)

  Ha en skön söndag

  SvaraRadera
 10. Jag läser också mest på sommaren och när vi är ute med husbilen. Har inte läst några av böckerna du visar, men är däremot bland annat lite sugen på Ingrid Betancourts berättelse. Det blir nog en hel hög med böcker som får följa med till Europa...!

  SvaraRadera
 11. Tack så mycket för dina ord om böckerna!
  Jag ser framemot en läsrik sommar.

  SvaraRadera
 12. Blir det typ trädgårdsböcker på sommaren, deckare på hösten och kokböcker på våren?

  SvaraRadera
 13. Jag hoppas du någon gång blir inspirerad av någon annan som har läst en toppenbok! Får man en riktigt bra bok i sin hand är det svårt att sluta läsa den. En bok är ett måste på stranden för mig.

  SvaraRadera
 14. sv; Superkul att du är med och tävlar i dagens blogg sötnos :)

  SvaraRadera
 15. Jag har bara läst "I stället för dig" av böckerna ovan :) Den var bra.

  SvaraRadera