tisdag 19 juli 2011

Saknar teckningsådran

Jag avundas de som kan sjunga och jag avundas också de som kan teckna. Ska det sjungas "Ja, må hon leva!" i klassrummet, så försöker jag sjunga så lågt som möjligt. Ska jag rita någon bild på tavlan lite snabbt, så ser det inte klokt ut. Jag kan inte ens få någon enkel bild att se någorlunda ok ut. Att rita en hund går inte. Ska jag rita något, så får jag förtydliga med en text intill.


Den här teckningen gjorde jag när jag var 8 eller 9 år gammal. Tyvärr kan jag inte rita finare fiskar än vad jag gjorde då. Jag tror att min teckningsådra slutade utvecklas efter 9. Det är beklagligt men sant.  Tänk om man hade kunnat teckna, så många fina arbetsblad man hade kunnat göra till ungarna då. Så fort jag inte hittar en passande clipartsbild till texten, så blir det väldigt besvärligt. Någon konstnär kommer jag aldrig ha siktet inställt på, men undra om det finns kurser där man kan få lära sig att göra enkla och fina illustrationer. Hmmm, får kanske undersöka saken... Problemet är bara hur man ska finna tid till att gå en sådan kurs.

12 kommentarer:

 1. Jag kan inte heller rita...förr kunde jag, men nu är jag glad om jag lyckas med en streckgubbe.... :)

  oh vad snällt! :) Jag lägger till dig på min bloglovin :) har ingen länklista för tilfället, annars hade jag lagt till dig där med-

  Haha ja jag hoppas det! så vi kan få lite och prata om här på bloggarna haha

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket :) hoppas jag klarar det bara :D

  SvaraRadera
 3. Nu håller vi tummarna sötan! :)

  SvaraRadera
 4. Sv: Ang ramarna i mitt Barcelona inlägg, de gör jag i Picasa, ett gratisprogram fr Google, görs i Collage funktionen där. Jag gör alla mina collage där.

  Ja inte fick man välja vad man skulle bli bra på, jag önskar oxå att jag kunde sjunga, att jag var så dålig på det fick jag veta av musikläraren på högstadiet o efter det så mimar jag mest när det är allsång.

  Däremot har jag en teckningsådra som jag inte tagit vara på :( Tecknade o målade lite på högstadiet o gymnasiet men sen har jag inte tagit mig tid till det efteråt, kanske ngt man återupptar när man blir pensionär?

  Kram

  SvaraRadera
 5. Det är pappa som kör/körde =)
  Hur så?

  SvaraRadera
 6. Jag avundas också dom som sjungeer och kan rita. Jag vill också kunna men har tyvärr ingen sån talang.... Men någon måste ju vara talanglös :wink: Kram

  SvaraRadera
 7. Ja, visst var dem! :)

  Tack så jättemycket för tipset! Ska spana in det! =))

  SvaraRadera
 8. Bra jobbat för att vara 8-9 år :)

  En annan låter dock andra stå för tecknandet :P

  Sv: Tusen tack för tipset! Jag ska nog faktiskt köpa den och prova - men jag är tveksam till att den skulle klara av att ladda både mobil och bärbar dator!

  Men prova ska jag absolut göra! :)

  SvaraRadera
 9. Veckans blogg vinnarna utses Kl: 12:00
  (Säg till om du vill ha en påminnelse efter 12:00)
  Love

  SvaraRadera
 10. Hej på dej :D anmäl dej gärna till Veckans Blogg :
  http://ritam.blogg.se/2011/july/veckans-blogg-d.html#comment

  SvaraRadera
 11. ja PHU ja... Jag undrar ännu, vid 30 års ålder, vad min talang är... Definitivt inte rita eller sjunga här heller iaf :(

  SvaraRadera