söndag 7 augusti 2011

Kort om plugget

Alla minns väl sin egen skoltid. En del minns skoltiden som den värsta perioden under ens liv och en del minns den med glädje. Jag tillhör den sistnämnda skaran. Framförallt gillade jag högstadietiden. Jag gick i en kanonbra klass, där vi alla vara snälla mot varandra. Vi hade dessutom enormt duktiga lärare. Våra lärare var proffsiga på att lära ut, de var glada, ingav respekt, gillade oss och de hade även humor.


Å ingen i min klass kan väl ha glömt vår käre klassföreståndare Osborne. Vilken fantastisk lärare han var! Det var aldrig tråkigt på hans lektioner. Han fick oss att lyssna ihärdigt. Jag minns lektionerna då han berättade om tiden då han var FN-soldat. Och jag kommer ihåg hur svarta tavlan såg ut, när lektionen var slut. Det var inringda ord och pilar hit och dit. Tavlans anteckningar var inte lätta att förstå om man inte hade varit med och lyssnat. Och visst var det kul att han och skolsköterskan blev ett par!

Vad minns du från din egna skoltid?

52 kommentarer:

 1. Härligt med sådana minnen! :)

  Jag minns dock inte min egen skoltid på samma sätt - men det gick bra för mig också! :)

  SvaraRadera
 2. Tänkte bara tala om att jag varit inne och röstat på dig igen :-) . Fattade ju äntligen igår hur jag skulle göra :wink:

  SvaraRadera
 3. Jag gillade inte skolan! Inga utmaningar så jag blev klassens clown som alltid åkte ut i korridoren :P

  SvaraRadera
 4. Det finns så många minnen förknippat med skolan både bra och dåliga, men jag log med hela ansiktet när jag läste ditt inlägg så det har nog varit roligare än tråkigt! :)

  SvaraRadera
 5. Jag minns vad glad jag blev av alla MVG jag fick.
  Och se vart det har tagit mig idag.. :P

  SvaraRadera
 6. SV. Tack :)) jag kör Wii Fit :)

  SvaraRadera
 7. Veckans blogg är utsedd, (förlåt för att jag berättar det så sent, haft mycket att stå i!)
  *Ny omgång:* http://mmeeli.se/2011/august/veckans-blogg.html
  KRAM

  SvaraRadera
 8. sv: Kul att du är med och tävlar i veckans blogg, hör av mig när vinnaren är utsedd!
  Haft en bra helg? KRAM

  SvaraRadera
 9. Åh vad söt du är! Min blogg finns på bloglovin. Tror faktiskt att man kan lägga till alla bloggar där, även om bloggarna inte vet om det själva ;)

  Skolan ja.. Har haft många riktigt bra lärare, men det är få som lämnar avtryck. Antingen var de extremt udda eller helt enkelt superbra.
  Samma med mina barns lärare. En del har varit så bra att man gråtit då de bytt årskurs och lärare. Avslutningen i 9:an var bland det jobbigste jag varit med om! Fick skärpa mig (höggravid också) för att inte skämma ut barnen med tårar.

  Ps. kakan är fantastiskt god och lätt att göra.

  SvaraRadera
 10. jag hade med turen att ha bra lärare och vår klass följdes åt ända till 9an ,När börjar du jobba igen?

  SvaraRadera
 11. dagens blogg är nu utsedd gå in och kolla om det var du som vann :)

  SvaraRadera
 12. Ja vissa lärare var verkligen några extra, hade turen o få många bra själv. :-)

  SvaraRadera
 13. Vinnaren av veckans blogg är nu utsedd och en ny omgång är även uppstartad! :)

  SvaraRadera
 14. Härliga minnen :)
  Det kanske man skulle göra ett blogginlägg om minnen från skolan!

  SvaraRadera
 15. SV: jag har en Canon EOS 500d :)
  Bulb innebär att man själv bestämmer hur lång tid slutaren ska vara öppen, slutaren är alltså öppen tills du själv trycker på knappen så att säga :)

  SvaraRadera
 16. sv: Man tackar man tackar :) Jag TROR även jag var här i krokarna förra året hehe... inte så fint område/natur men annars så!

  SvaraRadera
 17. sv : ja visst är det! älskar också att gå på bio. :-)

  SvaraRadera
 18. Åttan var absolut bäst och jag tror det kommer förbli så:D mina kompisar och jag flummade gärnet! Fy vad kul vi hade. Hade mitt bästa år då över huvud taget för var så glad. Sen gick det struligt och nu går det struligt:( usch

  SvaraRadera
 19. Vad kul att du fick en massa MVG!! Varför tog du inte tillvara på din naturbegåvning? Varför inte plugga vidare?

  SvaraRadera
 20. Tack snälla du! :D

  SvaraRadera
 21. Jag hade en lärare i religion, han hette Osborne och såg ut ungefär som på bilden. Inte Bohusskolan väl?

  SvaraRadera
 22. Synd att du inte fick tillräckligt med utmaningar i skolan! Hade du fått det, så hade du kanske inte blivit klassens clown.

  SvaraRadera
 23. Jag tycker verkligen att du ska skriva ett blogginlägg om dina skolminnen!

  SvaraRadera
 24. Japp, jag gick där!! Jo, han undervisade i religion bland annat.

  SvaraRadera
 25. det låter som bra minnen från din skoltid!

  jag minns också att jag gillade högstadiet, men jag gillade gymnasiet mer, mycket händelser som är förknippade med de tre åren! Men samtidigt är jag glad att det är avklarat och att jag kan gå vidare här i livet :)

  SvaraRadera
 26. Nej exakt, det är inte bara barn som har svårt för sig i skolan som behöver stöd. De som har lätt för sig behöver utmaningar. Samma sak fast tvärtom :-) Det skulle spara en massa onödigt lidande om alla fick uppmärksamhet oavsett nivå ..
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 27. höstenterminen 75 - vårrenterminen 78 gick jag där.

  Vad kul att vi gått i samma skola, A-klassen gick jag i.

  SvaraRadera
 28. Men gud vad roligt!
  Du måste ha gått i Bohusskolan för jag hade också Osborne som klassföreståndare.
  Osborne och snurrige Henry.

  SvaraRadera
 29. Taack så mycket!! :)
  Glad jag blir!
  Jag följer endast mina favoriter :)

  SvaraRadera
 30. kul att du är med i dagenns blogg! Ha en bra dag du också :)

  SvaraRadera
 31. sv; ja, jag blev faktiskt sjukt glad! :D

  SvaraRadera
 32. Har fått pencelin nu så hoppas det jag med :) tack för din omtanke

  SvaraRadera
 33. Visst kan vi följa varandra, jag har lagt till dig nu :)

  SvaraRadera
 34. och inte jag dina, Toppen! :)

  SvaraRadera
 35. Japp, jag har gått på Bohusskolan. Jag hade Osborne och Wivan som klassföreståndare. Jag hade dock aldrig Wivan i något ämne. Det var endast de som hade franska, som hade henne. Jag läste tyska för Kristina och det var jättekul!!! Vilka bra lärare man hade!!

  SvaraRadera
 36. För att jag inte har någon aning om vad jag vill bli.
  Finns så mycket att välja på.
  Jag är inte den som bara sätter mig och pluggar bara för att.
  När jag hittar rätt utbildning, sätter jag på mitt plugghuvud direkt. :)

  SvaraRadera
 37. Då är du äldre än mig. Jag gick på Bohusskolan endast på högstadiet (är en Surtetjej). Jag började där höstterminen -87 och slutade vårterminen -90. Jag gick i c-klassen.

  SvaraRadera
 38. Jag kommer från Surte och har släktingar kvar där. Vi kanske har setts!?!

  SvaraRadera
 39. Vinnaren av dagens blogg finns uppe nu!kolla ifall det blev du eller anmäl dig till den nya omgången här:
  http://anneliih.blogg.se/2011/august/mandag-dagens-blogg.html#comment

  SvaraRadera
 40. Vad heter du? Jag har alltid kallts för Mickan och är nog från den tiden den enda som hette det. Sjögren i efternamn

  SvaraRadera
 41. Sv: Åh, tack så mycket :-)
  Ha en trevlig dag du också!

  SvaraRadera
 42. Tack för att du är med och tävlar på min blogg :D och jo visst, vi kan följa varandra på bloglovin !

  SvaraRadera
 43. sv: åh tack så mycket! :) ja det var verkligen jätte kul, puss på dig!

  SvaraRadera
 44. Det måste vara åren-84,85,86 om jag räknat rätt.Wivan minns jag inte(men jag är otroligt dålig på namn)Jag tror att vi var den sista kullen som Henry undervisade för han blev tyvärr dement.Men den som gjort störst avtryck av alla lärare genom åren är helt klart Osborne :D

  SvaraRadera
 45. Jag hade bitvis en mardrömstid i skolan, under många år drömde jag mardrömmar om att jag var tvungen att "börja om" och gå alla åren en gång till...
  När jag blev "tvingad" av en kompis som vuxen att läsa in högstadiet/gymnasiet på KomVux, och fick ett par RIKTIGT BRA lärare, då först försvann mardrömmarna! Tänk vad viktigt det är med BRA lärare, nänniskor som bryr sig och ser barnen, eller de vuxna för den delen...

  SvaraRadera