måndag 19 mars 2012

Bakat!


Vet ni vad? Jag har bakat ikväll. Vilken sensation! Det sker nämligen inte särskilt ofta. När jag var med klassen på biblioteket tidigare idag, var det en elev som bläddrade i en bakbok. Det var då jag blev så inspirerad. Jag är glad åt att det var mer ett matbröd jag blev sugen på att baka.

Så praktiskt och bra det är med appen kokaihop.se. På väg hem från jobbet kunde jag kika på vilka ingredienser jag behövde. Jag slapp åka hem emellan för att slå upp i en kokbok. Spara tid är att spara pengar!

Jag bakade ett gott tunnbröd. Jag har bakat det tidigare, men har då använt vetemjöl. Idag använde jag istället rågmjöl. Brödet kändes genast mycket nyttigare och dessutom mättade det mer.

Recept på 4 st tunnbröd

Detta behövs:3 dl grovt rågmjöl

2 krm salt¨

1 tsk hjorthornssalt

1 tsk finstött fänkål

3 msk smör eller olivolja

1,5 dl filmjölk 3 %

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  2. Tillsätt smör/olivolja och filmjölk. Rör snabbt ihop till en deg.

  3. Dela degen i fyra lika stora delar och kavla ut den till en så tunn kaka som möjligt.

  4. Stek kakorna i en torr och het stekpanna ca 30 sek på varje sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar