Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

söndag 1 juli 2012

Ett smaskigt gästbloggsinlägg

Fröken M´s Gyllene Kolapaj är en superlyxig dessert som smakar himmelskt !



Till 12 bitar behövs:

3 dl vetemjöl

150 g kallt smör

1 ägg

1 dl dulce de leche - kokad kondenserad mjölk.

1 dl + 1 msk vispgrädde

200 g färskost

1 tsk vaniljsocker

2 msk strösocker

Gör såhär:

* Sätt ugnen på 225 grader. Mixa smör och mjöl med elvisp och tillsätt ägget. Tryck ihop degen till en platta och låt den ligga inplastad i kylen i ca 30 min.

* Kavla ut degen och klä en pajform med avtagbar botten som är 23 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajbottnen 10 min. Låt pajbottnen svalna helt.

* Blanda dulce de leche med 1 msk grädde till en jämn kräm och bred hälften av krämen över den svala pajbottnen.

* Vispa färskosten mjuk med en elvisp. Vispa 1 dl grädde, vaniljpulver och socker i en separat skål, tills grädden är fast. Blanda grädden med färskosten.

* Skeda upp gräddbland-ningen i pajskalet. Klicka ut resten av dulce de leche-krämen och dra runt den med en kniv tills pajen är marmorerad. Kyl minst 2 timmar före servering.

Servera vid "festliga tillfällen" - ät och njut !!

Psst !!
Dulce de leche är en mörk kolaliknande sås som lagas av söt kondenserad mjölk. Såsen finns att köpa färdig men är lätt att tillaga genom att koka kondenserad mjölk i sin burk under lock ca 3 tim !

Hoppas det här kan vara något !!

Kram


Michaela

www.frokenmela.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar