torsdag 13 september 2012

Om ålder

Ålder. Det är bara en siffra, men det är ett ganska intressant ämne ändå. Jag har  två år kvar till 40 och det känns orimligt att man faktiskt är så "gammal".  Vid 38 års ålder ska man vara så vuxen och kunna så mycket. Är det inte så? I en del sammanhang ses man så "erfaren". Åtminstone känns det så. Jag tycker jag fortfarande lär mig en hel del. På jobbet lär jag mig av både yngre och äldre kollegor. Jag hoppas att de också kan lära sig av mig. Om jag möter någon i samma ålder som mig och som har barn i 10-12 års åldern, tänker jag först. "Vilken ung mamma!". Men sedan slår det mig att det inte är så "farligt" ungt att bli mamma runt 26 år, utan en ganska normal ålder. Jag är nöjd med mitt liv och nöjd med det liv jag har levt, men jag känner mig kanske yngre än vad jag är, för att jag har så mycket kvar att uppleva. Jag har så mycket kvar att göra och uppleva, så att man snart är 40 fattar jag inte. Vad ska mer ske i livet? Jag har pluggat på högskolan, har ett bra jobb, men är det det jag ska syssla med ända till pensionen? Händer inget annat? Kommer inga andra utmaningar av sig självt?
Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att det var livet.

Är det detta man kallar för 40-årskris?

9 kommentarer:

 1. Japp Karin. 40-årskris är vad det är. Du är dock inte ensam om att ha det ;)

  SvaraRadera
 2. Handboll är riktigt kul, men spela skulle jag aldrig kunna göra, jag skulle gå sönder hela tiden och jag skulle mest vara utvisad för mitt heta temperamentet ! :)

  SvaraRadera
 3. Jag är 35 och har fortfarande långt kvar, men jag gläds ändå med att jag känner mig som 25 de allra flesta dagarna.

  Någon 40-årskris tror jag dock inte att det handlar om för din del :)

  SvaraRadera
 4. Sv. De gör jag, fast använder mig inte så bra utav det längre tyvärr! Men lägg gärna till mig om du vill det :) Kram

  SvaraRadera
 5. Skönt att veta att jag inte är ensam om att känna så här. Det är dock positivt att man känner sig yngre än vad man är. :D

  SvaraRadera
 6. Jaa det gäller ju att bjuda på sig själv =)

  SvaraRadera
 7. sv: Absolut, följer dig nu :)

  SvaraRadera
 8. Åh vad snäll du är! Tack så mycket :)

  SvaraRadera
 9. Kan du inte få egna barn?

  SvaraRadera