måndag 8 oktober 2012

Vilken metod ska man välja?


 • Förr använde jag rakapparat.

 • Nu använder jag oftast hårborttagningskräm.

 • Då och då blir det rakhyvel.


Jag gillar inte att ha håriga ben, men jag tycker att det tar tid och det är lite meckigt att använda hårborttagningskräm. Nu har jag funderat på att gå vidare. Det är dags att testa någonting nytt, men vad? Jag funderar på att testa vaxning. Jag är dock lite rädd att det gör ont. Om jag väljer att vaxa benen, ska jag göra det själv eller gå på salong första gången? Vilken produkt ska jag köpa, om jag gör det själv? Alternativet skulle kunna vara en epilator. Jag har hört att det gör ont att använda en sådan, men är det så farligt? Fördelen med en epilator är ju att den inte är kletig att använda.

Vilket rekommenderar du - vaxning eller epilator?

19 kommentarer:

 1. Om du gör det hemma är epilator bäst. Men vaxa annars på salong :)

  SvaraRadera
 2. åh tack! :D

  rakhyvel! :) vaxa gör apont, epilator ännu mer!

  SvaraRadera
 3. Vill man vara fin får man lida pin, som det så fint heter :P

  SvaraRadera
 4. Jag provade epilator en gång när jag var tonåring... det lär jag aldrig göra om, haha! Mina hårstrån växte inte ut genom huden igen utan la sig strax under huden, där de lyste igenom som små mörka streck. Det tog några månader att pilla ut alla hårstrån med en nål igen. Inget för mig med andra ord... ;)

  SvaraRadera
 5. Svårt det där :)

  Tusen tack :D

  SvaraRadera
 6. Bara det bästa sättet är gott nog. Man får nog prova sig fram om vilket sätt man gillar bäst :lol:

  SvaraRadera
 7. Jag har provat ALLT. Jag brukar skoja att mina barn (pojkarna - som är ludna) Dom har ärvt den genen från mig! Och jag har ärvt den efter min pappa *suck*

  Jag rekommenderar vaxning. När håren växer ut efter typ 4-6 veckor så blir det ingen stubb utan det blir mer som mjuka fun. Jag vaxar mig varannan månad. Det är då tur att jag är ljusblond :lol: Jag rekommenderar Janet på REQ, Västra Hamngatan. Hon har även lördagstider. En förtjusande och seriös hudterapeut. Tel 031- 802288.

  På din fråga om det gör ont så måste jag tyvärr svara ja. Men, det finns tips... Och har du inte "päls" på baksidan av låren så är det faktiskt inte så farligt. :wink:

  SvaraRadera
 8. Jag går hos en vaxare. Men man måste gå till någon som verkligen vet vad dom håller på med. Då gör det inte speciellt ont.

  SvaraRadera
 9. jag tycker vaxning är den bästa metoden.. tycker bara inte om att man helst skall ha lite päls innan man kan vaxa ordentligt.. =D

  SvaraRadera
 10. Epilator. Man vänjer sig efter några gånger och det är billigare och mindre planering än vaxning.

  SvaraRadera
 11. Det är väl så.

  SvaraRadera
 12. Tack för tipset!!!! Du vaxar aldrig själv?

  SvaraRadera
 13. Jag funderar på epilator, om jag ska göra det själv. Behöver man smörja in benen eftert? Jag kan tänka mig att vaxa på salong. Det verkar så jobbigt att vaxa själv.

  SvaraRadera
 14. har inte använt något av det själv så vet inte, och jag stannar gärna med vanliga raka benen, tycker inte det är så jobbigt :)

  SvaraRadera
 15. Jag provade vaxa själv, klarade av att dra två gånger sen trodde jag att jag skulle börja gråta! haha! Dessutom vågar man inte ta i så pass mycket som man behöver göra för att få med alla strån när man drar själv, man vet ju att det gör ont = tar ev. inte i som man borde, eller hur jag ska förklara ;) Så det är bättre om någon annan som kan tekniken gör det på dig!

  HAr testat epilator också, men mitt hår växer i så ojämntakt så det funkade inte.

  Rakhyvel är min melodi! Gör inte ont heller...haha

  SvaraRadera
 16. Nej, jag har inte vaxat mig själv.

  Anledningen till att jag väljer vaxning är att man slipper stubb som är det värsta jag vet (maken gillar inte stubb heller) :wink:

  Jag har testat epilator som gjorde hysteriskt ont.

  SvaraRadera
 17. Jag tycker vaxning går snabbare och mindre smärtsamt :lol:

  SvaraRadera