söndag 23 december 2012

Bytt till kompaktkamera

Då jag vill ha ganska mycket zoom på kameran och inte är intresserad av att skaffa dyra objektiv, bytte jag systemkameran mot en kompaktkamera istället. Jag tyckte det kändes orimligt att lägger mer pengar för ett objektiv än vad själva kameran kostade. Jag har länge funderat på att skaffa mig just en kompaktkamera med mycket zoom. Systemkameran har jag inte längre kvar och jag ångra mig inte ett dugg. Jag är ingen avancerad fotograf, men den nya kameran är nog så avancerad för mig. Jag kommer så småningom lära mig hela kamerans finesser.

Vad blev det då för en kamera? Jo, en Panasonic FZ200. Den är bekväm att greppa och den liknar faktiskt en enklare systemkamera. Skillnaden är att inte objektivet går att byta ut. För att skydda ens nya skatt, blev jag tvungen att införskaffa en ny kameraväska. Jag tycker inte att svarta väskor känns så roliga, även om de är praktiska. GOLLA har många fina varianter i alla storlekar. Visst är väskan fin? 

35 kommentarer:

 1. Sv: Tack ska du ha!

  Det tycker jag med men nu får det vara, jag orkar inte lägga energi på människor som inte ens orkar svara på sms.

  God jul på dig fina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör du rätt i! Lägg din energi på annat!

   Radera
 2. God jul ifall vi inte hörs :)

  Vilken fining föresten.
  Avis.
  Hoppas du får ta många fina bilder med den nya kameran :)

  SvaraRadera
 3. Ja nu så är alla klapparna inslagna. Tur att jag får färdtjänst och bärhjälp i morgon. :D

  Jag filurar oxå på en ny kamera så att jag kan ta fina bilder till receptsidan hos Fitnessguru. Har kikat på den nya Canon EOS M. Ligger på 6000 kronor än så länge. Undrar om man inte kunde bli sponsrad. ;)

  SvaraRadera
 4. Kul att du tittade in hos mig.
  Du kommer inte att ångra ditt kameraval.
  De är smidiga samtidigt som de är kompetenta.
  Var nere i Falsterbo i höstas, fotograferade rovfåglar.
  En Holländare med Nikon, 300 mm + 2X teleförlängare, fick se hur enkelt det är att dra in en Sparvhök eller Glada till lämpligt zoomläge.
  Han hittade ju inte fågeln i sökaren förrän det var för sent.
  Han skulle hem och byta grejor.
  Ha en bra helg.
  Kjell E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att jag har gjort ett sådant bra kameraval!

   Radera
 5. Väskan var jättefin!

  sv; Ja, sedan jag och fästmannen blev särbos i augusti har jag adopterat gosedjur i rasande fart!

  SvaraRadera
 6. Kan inte tänka mig att du blir annat än nöjd. Jag har en Panasonic FZ18 och den har jag haft i - hör och häpna - 5 år nu i april.Jag köpte den av precis samma anledning som du. och jag har inte ångrat mig en enda gång.

  Nu funderar jag faktiskt på byta till våren. Jag har fotat 23000 bilder med kameran och jag har börjat undra om det finns en gräns för hur många foton den fixar. Det är många in- och utzoomningar på 23000 klick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du är så nöjd med din Panasonic! Jag ser framemot flera års fotograferande med min nya kamera.

   Radera
 7. Snart julafton, känns det bra? ;)

  Kram

  SvaraRadera
 8. Ja jag vet inte hur det går till, haha?!

  SvaraRadera
 9. Härligt med en sån bra kamera. Sån skulle jag vilja ha också. Kameraväskan är jättefin också.

  God Jul

  kram

  SvaraRadera
 10. sv; tack! Tack för tipsen!

  ja det kan vi göra, lägg till mig du först + vilket nr du blev. Så gör jag lika efter :)

  SvaraRadera
 11. Ja de gör så otroligt ont, trodde inte att det skulle vara sån smärta som det faktiskt är :(

  Tacka att du bryr dig! kram<3

  SvaraRadera
 12. Undrar om du fick min kommentar förut? =)
  God jul

  SvaraRadera
 13. Sv: Tack så jätte mycket! God Jul på dig med!

  SvaraRadera
 14. Grattis du blev veckans blogg! Du är länkad i min blogg en vecka på vänstra sidan där det står veckans blogg!
  GOD JUL!

  SvaraRadera
 15. Hej! Vad kul att du är med och tävlar om veckans blogg!
  Eftersom det är sista veckan i 2012 ska jag nu välja 3 vinnare! Så chansen ökar för dig!
  Lycka till!

  SvaraRadera
 16. Vilken fin väska! Jag använder inte heller en systemkamera, utan en Nikon Coolpix P510! Sv. Tack :)

  SvaraRadera
 17. fin kamera:DDDD

  SV; det var supergott:D

  SvaraRadera
 18. Fin kameraväska, en sådan skulle jag behöva.
  Tack för din fina kommentar i min blogg.
  Önskar dig en riktigt God Jul.

  SvaraRadera
 19. Vad ofta du byter kamera. Hade du inte en vit Nikon med som likande denna? :)

  SvaraRadera
 20. Snygg väska, en annan funderar på att köpa mig en ytterligare systemkamera :)

  SvaraRadera