måndag 7 januari 2013

Lackerade naglar

Mina naglar vilar. De är inne i en viloperiod. En viloperiod innebär att naglarna är utan akryl (enligt mig!). Det har mina naglar varit sedan i okt/nov (minns inte exakt!). Jag har gått till en salong med jämna mellanrum och har varit toppennöjd med resultatet. Men så fick jag för mig att det kanske är bra att låta bli akrylnaglar för ett tag. Tyvärr är några av mina naglar lite mjuka (det har de varit även innan akrylen), så jag får nöja mig med ganska korta naglar. Om ett tag blir det nog besök på salongen igen. Kanske ska jag då testa shellack. Är det någon av er som har testat det?


Nyinköpt nagellack från H&M. Det första faktiskt, som jag köper därifrån. Färgen kallas Pink macaroon.  Korken var helt värdelös att hålla i. Lackeringen blev genast svårare med sådan kork. Stor och klumpig. Tappade faktiskt ett par gånger. Jag älskar färgen på nagellacket! Alldeles lagom rosa. Jag fick måla tre lager för att det skulle täcka. Lite för många lager för min del. Jag tycker att ett nagellack ska täcka med endast ett lager. Själva formulan gillar jag annars. Jag funderar på om jag ska lackera med ett glitternagellack över det rosa.

25 kommentarer:

 1. Skulle så gärna vilja gå och fixa mina naglar då och då, men inom vården är det inte värt det, vi har förbud mot både nagellack och förlängningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att både nagellack och förlängningar är förbjudna inom vården, men det är ändå lite trist.

   Radera
 2. Sv; tack så mycket, snygga naglar! :)

  SvaraRadera
 3. sv: ohja, alltid skönt att bara ta det lugnt :)

  SvaraRadera
 4. Mina naglar är också helt värdelösa. Har kört lite med gelénaglar. Det är supersnyggt men inte så hållbart om man gör det här i Sverige. De jag gjort i USA är av superkvalitet. Tyvärr blir det ju lite dyrt att hålla på jämnt. Synd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hittat en toppensalong,som inte är så dyr. Hon håller låga kostnader då hon har salongen hemma hos sig. Shellac-naglar kan man få för 200:-. Fransk manikyr (akryl) kostar 300:-.

   Radera
 5. En vän till mig använder Shellack och hon är supernöjd! Själv tycker jag det är riktigt läckert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funderar skarpt på Shellac, men jag avvaktar kanske 1-2 månader innan jag bokar en tid.

   Radera
 6. Frågestund om Michael Jackson på bloggen. Fråga gärna något! :) Hör av mig då med en kommentar när svaren är uppe.

  SvaraRadera
 7. Är väldigt sugen på att gå och fixa mina igen men så bökigt när man använder linser tycker jag :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kan tänka mig att det är bökigt med långa naglar om man har linser.

   Radera
 8. Riktigt fin färg! :) Älskar rosa nagellack! :)

  SvaraRadera
 9. Skickade dig ett mail. Hoppas du hör av dig. :)

  SvaraRadera
 10. Det var helt klart en färg i min smak.

  men håller med - tre varv är lite för många. Två kan jag acceptera

  SvaraRadera
 11. Hej,
  det skulle betyda allt för mig om du tog dig tid att läsa mitt senaste inlägg där jag berättar om vad jag har tvingats att gå igenom under flera års tid, hur jag försökt tacklat allting och hur jag växt starkare.

  Hoppas du får en underbar dag,
  kram Emma.

  Direktlänk till inlägget;
  http://emmavond.blogg.se/2013/january/jag-har-dodsforklarat-en-levande-person.html

  SvaraRadera
 12. Fin färg och H&Ms lack är oväntat bra. Av alla mina ca 700 lack, så är det inte ett enda som funkar med ett lager, eller jo - ett krämsvart från StarNails, och då som bas för nåt annat.

  Shellack är säkert bra om man inte vill byta lack så ofta. Hur det sitter på är väldigt individuellt, från 4-5 dagar till flera veckor.

  SvaraRadera