måndag 29 april 2013

20 år sedan idag


Här är min bror. Jag skriver är, för det är just det Leif alltid kommer att vara. Leif kommer alltid att vara min bror, även om han har lämnat jordelivet. Det känns fel på något sätt att skriva var

Smittande skratt!

Leif dog för exakt 20 år sedan. Det känns obegripligt att det redan har gått så lång tid. Efter en tids sjukdom orkade han inte längre. Han blev 27 år gammal och vi visste sedan länge att han inte skulle bli så gammal. 

Leif var en riktig djurvän

Leif föddes blind och med sjukdomen Recklinghausen. Det innebar bland annat att han hade flera café-au-lait-färgade fläckar på kroppen och hade svårt att gå. Det värsta med Recklinghausen är att en person med denna sjukdom löper större risk att få godartade och ibland elakartade tumörer på och i kroppen.  Läs om sjukdomen.  Leif kompenserade sitt handikapp med att förbättra sina andra sinnen, såsom hörsel och känsel. Han hade även ett riktigt bra kom-ihåg! Bokade Leif t.ex. en resa, kunde han komma ihåg bokningsnumret till avresedagen, trots att det kanske var 2 veckor dit. 

Jag kommer alltid att minnas dig, min käre bror!

R.I.P
17/1 1966 - 29/4 1993

17 kommentarer:

 1. Det är livets stora gåta.. hur olika det utvecklar sig för oss alla.
  Vila i frid.

  SvaraRadera
 2. Usch och fy för elaka sjukdomar. han verkade kompensera sitt handikapp bra. Tråkigt att han inte fick bli äldre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han kompenserade verkligen sitt handikapp och han var en underbar människa!

   Radera
 3. Fin skrift om din bror... beklagar... Kram!

  SvaraRadera
 4. Tack så jättemycket, det värmer! Ja, den finns på bloglovin!
  Och vad fint du skrev om din bror han verkar VARA en fin och stark människa. Men beklagar förlusten. Han finns säkert runt omkring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur att din blogg finns med där!

   Radera
 5. Alla dessa hemska sjukdomar :( Man ska vara glad att man är frisk. Kram till dig Karin ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fy för sjukdomar!! Särskilt för medfödda, för då har man ingen chans att göra något annorlunda.

   Radera
 6. Vad fint du skriver om din bror! Självklart ÄR han din bror, kommer så alltid vara. Jag kan inte ens föreställa mig känslan i en familj när en älskad bror och son går bort för tidigt... Skickar dig en varm kram denna dag!

  SvaraRadera
 7. Förstår mycket väl att du fortfarande saknar din bror och trist att han drabbades av denna sjukdom och gick bort i så ung ålder.
  och att dina tankar går extra mycket till honom denna dag.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Tack för att du tassade in på min blogg! Jag önskar dig en fin Valborg och 1 maj och välkommen åter!

  SvaraRadera
 9. Jag gillar att du skriver är istället för var. För det är som du säger, han är ju fortfarande det även om han inte är med oss på samma sätt längre! Blir så imponerad av folk som kommer ihåg siffror, jag har så svårt för siffror och kan ha svårt att komma ihåg en fyrsiffrig kod om jag inte använder den ofta och om den är "osammanhängande". Så för mig är det väldigt imponerande med ett helt bokningsnummer haha

  SvaraRadera