tisdag 16 april 2013

Datorvanor


Datorn är fantastisk! Vilket underbart arbetsverktyg det är. Datorn används som ordbehandlare (finns det någon som använder skrivmaskin längre?), till att redigera bilder, till att söka information och till att hålla kontakt via mail eller andra sociala medier. Det går nog inte en enda dag utan att jag använder datorn. På jobbet blir det mer som ett redskap och hemma används den mest till nöje, Älskade dator! Men kanske borde man någon gång införa datorfri dag! På semestern och när man är på resande fot borde det inte vara så svårt.

14 kommentarer:

 1. Det skulle man nog göra, fast det kanske blir så automatiskt att man drar ner lite på sommaren. Håller med att det blir mycket dator, både jobb och hemma...

  Fyller du 40 nästa år!? Jag som fyller 40 nu i år... Ingen ångest alls ;)
  /Lisa

  SvaraRadera
 2. Jag har inte haft en datorfri dag på väldigt, väldigt länge - men samtidigt så känner jag behovet av att hålla bloggen uppdaterad när jag är hemma :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner också ett behov av att uppdatera bloggen, när jag är hemma. Det känns att man måste "leverera" varje dag.

   Radera
 3. Jag har både Datorfria & Telefonfria dagar,det är rätt skönt/Kram Annmi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle enklast låta bli datorn under en dag, men iPhonen hade varit svårare att låta bli.

   Radera
 4. Vad gjorde vi innan mobiltelefoner och datorer, den frågan ställer jag mig ofta......ha en fin kväll. Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Visst är datorn fantastisk! Men samtidigt blir man ju lite beroende... Jag kan nog vara utan en dag på semestern, men går det två dagar börjar jag få lite ångest ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt att låta bli datorn helt och hållet. Enklast är det att ha datorfria dagar under soliga och varma sommardagar, men annars....-NOT!

   Radera
 6. Jag har försökt med datorfria dagar .. klarar det inte så bra ;)

  SvaraRadera
 7. sv. Jo, det blir en del :)
  Har ställt mig frågan vad jag skulle välja bort om jag blev tvungen, mobilen eller datorn? Jag använder telefonen mer än datorn, men telefoner nu mera är ju som datorer^^

  SvaraRadera
 8. Sv: Ja, man försöker åtminstone få fram ett inlägg :)

  SvaraRadera
 9. Visst är datorn fantastisk? :) Jag använder datorn otroligt mycket i skolan också. Jag skriver aldrig på tavlan längre, utan skriver alltid på en dator som är kopplat till en projektor och visas på storbild. Perfekt att kunna använda olika färger, lägga in smileys (tycker även 15-åringar är kul...).

  Så fort någon undrar över något, så kan man lätt googla fram bilder eller filmklipp på youtube och det blir så hiiimla bra kvalité på undervisningen.

  Älskade Lilla Burk ;)

  SvaraRadera
 10. Är sällan på datorn mer än jobbet. Men jag får ta Iphoneförbud istället. :)

  SvaraRadera