fredag 7 juni 2013

Flickan i glaskupan


Efter att ha läst Carolina Gynnings första roman, Laura från havet, har jag längtat att få läsa uppföljaren med titeln Vanessa - Flickan i glaskupan. Böckerna handlar om enäggstvillingarna Vanessa och Laura. Den ena tvillingen stjäl den andres identitet och det uppstår givetvis en tvist. Nu har jag även läst ut uppföljaren. Läs om boken. Den var lättläst och man läser ut den lätt på 2-3 dagar. Boken är inte särskilt djup och det är väl därför man så enkelt tar sig genom den. Boken innehåller inga djupa karaktärsbeskrivningar och det är väl både bra och dåligt. Man får stanna upp lite för sig själv och tänka genom lite grand, för själva handlingen går snabbt fram i boken. Carolina använder ett enkelt och lite grovt språk i båda sina böcker.  I vilket fall som helst gillade jag boken och jag väntar nu på en uppföljare.

8 kommentarer:

 1. Jag är inte inne i en läsperiod just nu men jag är också sugen på att läsa hennes böcker. Ha en fin kväll. Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker verkligen att du ska läsa båda böckerna.

   Radera
 2. Jösses - jag visste inte ens att hon var författare! :P

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset, jag vill läsa dem nu!:)

  Kraam Izabell

  SvaraRadera