söndag 21 juli 2013

CyclingPulse


Tidigt igår morse var jag och min man på SATS i Torpavallen. Vårt träningsställe saknar tyvärr spinning. Jag tycker det är väldigt synd, då jag tycker att spinning är effektiv träning, det är roligt och framförallt är det jobbigt. Nu kallades inte passet för spinning, utan istället för CyclingPulse. Man fick var sin pulsmätare att sätta under bröstet. Man fick veta ens maxpuls och på en vit duk kunde man följa ens hur hög puls man hade och hur stor procentdel av sin maxpuls man utnyttjade.


Det var otroligt jobbigt, men jag är ändå förvånad över hur bra jag kunde hänga med under passet. Jag trodde aldrig att min puls kunde sjunka så snabbt ändå. Det är ett tecken på bra kondition. Jag kan rekommendera puslträning för att kunna jämföra med en själv och för att ha koll på en själv under passet. Man försökte ju hålla de rekommendationerna som instruktören gav, så man hade riktlinjer att följa även om träningen ändå var individuell. MEN samtidigt kan ju kollen på pulsen ge död åt själva cyklingen. Man behöver å andra sidan inte använda pulsmätare varje gång. 

13 kommentarer:

 1. Det där med puls är rätt intressant. Har dock ingen kunskap om det, vad man ska ligga på, vad som är önskvärt, vilken puls som bränner mest fett etc. Bör nog ta och läsa på lite känner jag! :)

  Svar:
  Tack! Visst är det roligt när en bloggläsare känner igen en, då når man ju ut i vårt avlånga land och det är riktigt roligt och framförallt så driver det en till att skriva mer! :)

  SvaraRadera
 2. svar: Javisst är den, jag är jättenöjd med min nya design! :)

  SvaraRadera
 3. Så kul med pulsklocka. Det gjorde vi lite under idrottsterminen.

  SvaraRadera
 4. Jadå :)
  Tack det hinner jag.
  Sommarens längst ledighet är jag ju inne på nu, från lördag till tisdag. Jobbar inte förrän onsdag igen.. men då blir det ju jobb mellan onsdag till söndag som gäller ;)

  SvaraRadera
 5. Jag kan tänka mig att det var rejält jobbigt!!

  SvaraRadera
 6. Jag har pulsbälte och pulsklocka som jag brukar använda ibland, men tycker att det är lite krångligt och svårt att förstå hur man ska läsa av den och så. Bra att göra det i grupp och få instruktioner.

  SvaraRadera
 7. Meen gud vad bra! Har inte kört med pulsmätare när jag har tränat än så länge. Får nog börja göra det!:D

  SvaraRadera