söndag 28 juli 2013

Fukt innanför linsen


Så här blir mina mobilbilder numera.

Attans, jag har fått fukt innanför linsen på min iPhone! Det känns inte så roligt! Annars verkar det inte vara något annat fel på mobilen. Det blir bara usla bilder med den och man ser att det sitter fukt där inuti. Eftersom jag fotar ganska mycket med min iPhone, så känns detta som en katastrof. Antingen har jag fått in vatten under den regniga promenaden med hunden i morse eller så kom det in fukt under gymträningen. Där använde jag ett armbandsfodral, vilket blev fuktigt ju mer jag svettades. Det har jag ju använt tidigare och då har det inte hänt något. 

Jag fick ett tips på facebook om Save A Phone. Jag tror jag ska skaffa det i morgon, om det inte har blivit bättre. Sedan ska jag nog också skaffa mig ett vattentåligt skal dessutom, för att vara på den säkra sidan.


Har detta hänt er någon gång?


31 kommentarer:

 1. Typiskt! Lätt hänt!:) Fick samma förut när jag sprang många långpass...

  SvaraRadera
  Svar
  1. tackar, ja de ska bli skönt me lite sol och bad nu :)

   Radera
 2. Sv: lagt till dig med nu, blev 304 :)
  //http://www.junitjejen.se/

  SvaraRadera
 3. Åh, nej vad otur. :/

  SV: Håller med, hehe:)

  SvaraRadera
 4. Haha det låter bra. Vad duktig du är! :)

  SvaraRadera
 5. Svar: Tack, men håller inte på med pärlplattor längre.. och jag kikar i den där bloggen ibland, men tack ändå.

  SvaraRadera
 6. Har nog aldrig hänt, men det har kommit vatten på mobilen och då har jag blåst med fläkt :)

  Haft en bra dag, trött.. jobbade till 21.15 igår och började 6.50 idag.

  Hur har du haft det? förutom mobilincidenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur orkar du jobba så mycket?

   Jag hade en bra dag annars. Det blev en dag på gymmet och med ett dopp i bubbelpoolen efteråt.

   Radera
 7. SV: Tack! Vi flyttar till husbåt så alla grejor ska med dit! Vi flyttar den 1 aug, och sedan har vi kvar lägenheten ytterligare två veckor.

  En kompis fick förresten sin iPhone vattenskadad, och hon löste det genom att lägga den ett dygn i okokt ris (som ju suger åt sig vätska). Sedan var den bra igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Men problemet löste sig ändå utan att jag behövde göra något. Tack och lov! Nu kan jag fota som vanligt igen med min iPhone.

   Radera
 8. Irriterande det där. Jag hoppas att det fixar sig och att du kan få bort fukten. Håller tummarna!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var verkligen irriterande. Men nu är fukten borta från kameralinsen. Problemet löstes av sig självt.

   Radera
 9. Nej vad tråkigt! Hoppas att det löser sig!

  SvaraRadera
 10. nej vad tråkigt! :( jag har tappat min iphone i vattenpölar flera gånger och så har det regnat massor på den, men den funkar fint hihi :D den är typ gjord av stål eller något, känns som att den aldrig går sönder!

  sv; tack, visst är de! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var verkligen tråkigt, men nu är fukten borta! Problemet löste sig av sig självt.

   Radera
 11. trist...

  av just den anledningen har jag aldrig tfn när jag tränar. jag kör med en i-pod istället. stor som ett frimärke och sitter perfekt i bh-bandet.

  hoppas du får fixat fukten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättetrist. Problemet löste sig av sig självt tills slut. Nu kan jag använda mobiltelefonen igen. Jag gillar att lyssna på spotify, när jag tränar, så det är därför jag använder telefonen.

   Radera
 12. Fy vad tråkigt, men jag vet att man kan lägag telefonen i en skål med ris i ett par dar - det drar ur fukten. Fast å andra sidan - så ska man klara sig utan den i de dagarna, hrm... tåls att tänka på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, riktigt trist var det! Men fukten försvann av sig själv och kameran funkar som vanligt igen.

   Radera
 13. Vad trist. Jag får sådana bilder när skyddsplasten sitter för (på kameran på insidan). Men nu tror jag skyddsplasten satt sig för nu var det ett tag sen det blev så. Hoppas det försvinner igen.

  SvaraRadera
 14. Det har inte hänt mig, men en bekant råkade lägga sin mobil för nära vattenspridaren! Hon la den fuktiga mobilen i fönstret i bilen där det var riktigt soligt och varmt och den torkade och gick att använda igen!
  M.E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det löste sig av sig självt. Fukten är borta och jag kan ta bra bilder igen!

   Radera
 15. usch va drygt hoppas du fixar det!

  SvaraRadera
 16. attans, vad tråkigt
  nej, det har inte hänt mig eftersom jag inte har någon iPhone
  Sv: vad är det för vovve du har då?
  kramar

  SvaraRadera
 17. Jag såg att det löste sig,men jag hade tänkt att ge dig rådet: Vänta och låt fuktigheten dunsta av sig själv! ;) Bra att du fick ordning på mobilen.

  SvaraRadera