lördag 20 juli 2013

Jag och sociala medier

Varför är det svårt att stänga av alla sociala medier under sommaren? Facebook, bloggen och Instagram ska uppdateras. Jag tycker att bloggen är svårast att hålla sig från. Det kan dels vara att man själv vill uppdatera sin egna blogg, men sedan vill man ju "hälsa på alla andra". På sommaren är det som roligast att blogga, fast att man inte varje dag har så mycket tid för det. Det känns inte lika viktigt att uppdatera sin egna status på Facebook eller på Instagram, men det är kul att läsa vad andra gör. Hade man inte haft en smartphone, så had eman inte varit lika engagerad i sociala medier. Eller vad tror ni? Jag älskar min iPhone och vill inte vara utan den, men man är liksom uppkopplad jämt.

Men är värst är kanske ändå spelen. Kanske inte just Yatzi och Ruzzle. Men ens farmar såsom Hay Bay och Farm Story tar för mycket av ens tid. Spelen är beroenframkallande och svårt att vänja sig av. Man ska så, man ska skörda och man ska sälja och köpa varor. Att vara virtuell bonde är tufft!  Nu försöker jag ändå att sälja av det mest på Hay Bay och hoppas att det ska hjälpa mig från att fortsätta spela det.

Är det lätt eller svårt att semestra från sociala medier?

12 kommentarer:

 1. Inga svårigheter alls för min del. Jag bloggar mycket mindre på sommaren fast att jag gör mycket mer roliga saker då. Jag känner inte att jag hinner. Men jag skulle önska att jag orkade uppdatera varje dag och lägga in alla härliga sommarbilder jag tar.
  Det är väl jättebra att du har blogglust nu! :-)
  <3

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Har försökt kommentera men det har inte gått. Kommenterat i från Ipaden, kanske beror det på den,
  hoppas på tur denna gång!!
  Jag gillar också att blogga, men försöker verkligen att hålla i mig och njuta av sommaren och naturen.
  Anar bara hur svårt det är för dagens barn att ha ett sunt förhållande till alla medier. Stort ansvar vila
  på alla stackars föräldrar. I det stora hela är det dock en fantastisk utveckling och värld vi får ta del av.
  HA DET ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag njuter också av naturen och sommaren. Men i slutet av dagen är det skönt att slå sig ner och kanske berätta om sin dag på bloggen. Jag bloggar mer en regnig dag än en solig.

   Radera
 3. Jag bloggar mindre nu än innan, inlägg kommer upp men har varit mer sparsam på att läsa och kommentera. Instagram är då bra mycket lättare att uppdatera tycker jag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det smidigt med instagram? Där behöver man ju inte skriva så mycket utan det räcker med en bild.

   Radera
 4. Åh, jag älskar att facebooka, blogga och läsa bloggar på semestern! Det är ett bra sätt att hålla kontakten och ta del av vad ens vänner gör :) Spel kör jag inte såå mycket med, ägnar mig främst åt wordfeud men jag öppnar bara och spelar när jag känner att jag har en stund över så som på tunnelbanan eller när jag sitter på toa, haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul att hålla lite koll på vad vänner gör under semestern? Dock delar jag helst med mig av mina egna semesterminnen på bloggen istället för facebook.

   Radera
 5. Jag klarar inte av att lägga ner bloggen, och vill gärna läsa lite andra bloggar också... Däremot är FB inte viktigt för mig och jag läser mejl mer sällan också. Vet inte om man borde koppla ner ibland... men jag tycker inte att det stör mig utan att det är trevligt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att bloggen känns viktigare än facebook.

   Radera
 6. Jag uppdaterar överallt mer på semestern än när jag jobbar jag. Dock så är bloggen prio ett av alla social medier och Instagram som en god tvåa. FB och Twitter görs när tid och lust finns. Själv spelar jag inte mycket spel. Hinner inte med. Blir Quizkampen emellanåt typ ett par spel i månaden. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag prioriterar också bloggen på semestern, kanske inte så mycket mitt på dagen. Det blir oftast mest på morgon och kväll. Idag tar jag en paus från solen och bloggar därför istället inomhus.

   Radera
 7. Jag undrar om du vill hjälpa mig? :) Om du hjälper mig så kan jag hjälpa dig, kan lägga till dig på bloglovin eller kanske att du vill att jag ska göra något annat för dig? Det är så att min lilla dotter är i final och har chans att hamna på ett omslag för tidningen 'vi föräldrar'. Det är hon och 19 andra bebisar som är i final så hon behöver många röster. En liten röst hjälper henne ett steg närmare och skulle vara så tacksam om du ville rösta och hjälpa oss! Vinner hon blir det ett minne för livet och tidningen kommer hamna i hennes minneslåda! För att rösta måste man vara inloggad på facebook i en annan ruta och det tar inte ens en halv minut att rösta. Kram på dig och tack på förhand!
  länk: http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/Omslagschansen-andra-omgangen/omslagstavling-viforaldrar/7

  SvaraRadera