lördag 28 september 2013

Om Bokmässan


Idag har vi besökt Bokmässan i Göteborg. Jag tycker det är verkligen roligt att kolla på böcker och att få möta författarna. Men idag fick jag nästan panik, när jag kom in. Det var för mycket folk! Vid några tillfällen kände jag fingrar mot min rygg, som ville föra mig framåt. Men framför en hade man ju ännu mer folk, så man kunde väl inte direkt rusa fram.
Jag och min man tappade bort varann ett tag. Det gick inte att ringa eller sms med min telefon, för det fanns ingen täckning. Efter 1 timme stötte vi på varann vid en boksignering. Puh!


På mässan var det ju kändisar överallt. Tänk vad skådespelarroller kan påverka. Minns ni Viggo i TV-serien Rederiet? Det var ju Per Moberg som spelade Viggo, som var en läskig maskinchef. Jag kan meddela att han var absolut inte läskig på mässan!

Maken fick sin bok signerad


Någon jag mest tycket om att lyssna på, var Kristin Kaspersen. Hon berättade om sin träning. Man fick reda på t.ex. att hon blev mobbad för att hon var mullig som barn. Det var dock inte det som gjorde att hon fick anorexia. Eftersom jag redan hade hennes bok hemma, blev det inget signerat exemplar idag.


Efter att tag blev vi både törstiga och sugna på något att äta. Det blev varsin macka och en öl. Det fanns ingenstans att sitta än just på golvet. Alla bord var nämligen upptagna. 


Jag lyssnade inte ett dugg på vad Ernst Kirchsteiger (stavade jag efternamnet rätt?) sa, men jag var ändå tvungen att ta kort på honom. Tänk vad mycket Ernst kan! Han kan sy, baka, laga mat, snickra, måla, bygga.....
'

Dessa böcker följde med oss hem idag. Min man inköpte två böcker och jag tror inte det är så svårt att gissa vilka han köpte. 

Efter bokmässan stack vi till en restaurang och åt en god middag. 


14 kommentarer:

 1. Sv: Tack så mycket!

  Åh bokmässan .. Där vet jag att min förredetta favorit bloggare var ( gaymasen) tyvärr bloggar han inte längre!

  Var mässan bra? Mycket folk ser det ut som i alla fall!

  SvaraRadera
 2. Vad kul med bokmässan ;)

  Helt okey att jobba helger.. ett gott ont inom vården..
  Och imorn har jag ju ett 11-21:15 pass :)

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig varit på bokmässan men skulle mycket väl kunna tänka mig att åka dit. Något år ska det nog bli av!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker definitivt att du ska besöka Bokmässan!

   Radera
 4. Där vill jag också vara......Kram anette

  SvaraRadera
 5. Jag som älskar att läsa har aldrig varit på Bokmässan. Tror att det är just mängden folk som skrämmer mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det är bättre att besöka Bokmässan när de öppnar kl 9 eller vara där på söndagen. Då är det nog inte lika mycket folk.

   Radera
 6. Oj,va folk & jag hade fått panik om min Micke & jag hade tappat bort varann fniss
  Jodå du stavade Ernst Kirchsteiger rätt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev orolig, då vi tappade bort varann. Särskilt när det varken gick att smsa eller ringa varann.

   Radera
 7. Låter som en fullspäckad och väldigt bra dag!:) Hade gärna läst Kaspersens bok, får klicka hem den!

  SvaraRadera
 8. Sv: Tusen tack!!

  Åh jag gillar bokmässor och böcker överhuvudtaget av alla slag!

  SvaraRadera
 9. Om DU fick panik där så tänker jag inte ens åka dit någon gång. Hua! Folksamlingar och jag medför yrsel direkt. :( Synd dock då jag älskar böcker och det vore kul att träffa författarna bakom böckerna. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit lugnare om vi hade åkt till mässan som idag, söndag. Tack och lov fanns det ställen på Bokmässan som var lugnare. Ett stort plus var deras funktion Mässplaneraren. I förväg hade jag lagt in vad jag ville se.

   Radera