tisdag 15 oktober 2013

Cykelbyxor

Jag börjar redan längta till kommande vårs cykelsäsong. Jag längtar efter att ta cykelturer på ca 2-3 mil.  Jag testade min man cykelbyxor vid ett tillfälle. Så skönt det var med stoppningen mellan benen. Man satt skönare på sadeln. Det var något helt annat än att använda sadelskyddet. Jag är sugen på att skaffa ett eget par, även om det får vänta. Cykelbyxor med eller utan hängslen? Korta eller långa ben? Det är frågan. 1. Rogelli cykelbyxor, långa. Finns hos Sportshop
 2. Rogelli, Bibshort Ponzin. Finns hos Sportshop
 3. Craft Activ bib-shors. Finns hos Erlan.se.
 4. Gore bike wear. Finns hos Rosebikes.

8 kommentarer:

 1. Ja - det är ju frågan!
  Jag tycker ettan är snyggast hihi ...

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Jag föredrar ju utan hängslen förstås. Jag köpte en cykelklänning i somras med tillhörande cykelbyxor. Den var skitsnygg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så läckert med cykelklänning!
   Jag känner mig lite kluven vad det gäller hängslen eller ej. Man slipper resåret i midjan och kall luft som blåser in genom tröjan. Byxorna hålls uppe ordentligt, men å andra sidan kan det bli för varmt under tröjan och hängslena försvårar toalettbesök.

   Radera
 3. Jag kan tänka mig att den som cyklar mycket och långt mår gott av att sitta mjukt.

  SvaraRadera
 4. Jag cyklade Tjejvättern 10 mil i vanliga träningsbyxor och hade inte ont alls i rumpan. Sedan cyklade jag Orsasjön runt med vadderade byxor (Craft utan hängslen) 7 mil och fick mycket ondare efteråt och dessutom blev det mycket varmare... Jag struntar nog i såna fortsättningsvis, även om jag också ville testa och blev nyfiken - då många sa att det är så bra.
  Blir det några cykellopp till sommaren? :) Roligt att du fastnade för cykling. Själv längtar jag ju mest efter skidsäsongen nu. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så olika det kan upplevas! Jag tycker att cykelbyxorna underlättade, då jag testade makens. Kanske det beror på märket.
   Vet inte ännu om jag kommer att anmäla mig till något cykellopp, men jag kommer definitivt ta egna cykelrundor.

   Radera