torsdag 31 oktober 2013

Stoppa Canada goose!

Jag lär väl vara lite dum, som tror att alla storförsäljare inom modeindustrin håller sig till material som har tagits fram under riktiga och schyssta förhållanden. Men nu vet jag bättre. Problemet har tydligen pågått i flera år, men först idag läste jag om det här. Aldrig att jag vill ha en canada goose jacka längre!!!

Hjälp till att stoppa djurplågeri!

Pälskragarna består av päls från prärievargar (coyote) i Canada. Prärievargarna skiljer sig inte så mycket från vanliga hundraser i Sverige. Ungefär 400 000 prärievargar skjuts, fångas i saxfällor eller förgiftas varje år i Nordamerika. I Sverige har bensaxar varit förbjudna sedan 1967. Tack och lov för det! När prärievargen trampar i bensaxen, smäller den igen med stor kraft. Djuren kämpar för att lossna ur bensaxen. Mödrar blir så desperata för att komma loss till sina ungar, att de gnager sönder sitt ben. Det kan dröja innan jägaren dyker upp och därför kan djuret dö av blodförlust eller köldskador.
OBS! STARKA BILDER!! Jag gråter, när jag tittar på detta.

21 kommentarer:

 1. usch va hemsk, fattar inte hur man kan göra så mot djur

  SvaraRadera
 2. Dun som används har ofta plockats från levande fåglar om självklart plågats svårt. Tänk också på vilket lidande som ligger bakom varje köttbit som du äter. Det finns alternativ!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas verkligen inte att våra grisar och kor lider när de blir slaktade.

   Radera
 3. Åh fy! Hoppar och titta, jag orkar inte gråta ikväll med..... :(

  Ja, jag ställer gärna upp om jag kan. Jag är snäll av mig :)
  Han är inte ens ett ex, vi var aldrig tillsammans, men ja han sårade mig riktigt ordentligt.....
  Han fortsatte träffa mig, fast han visste om mina känslor för honom. Och det var inte snällt, för det gav mig hopp om att han med skulle känna samma.

  SvaraRadera
 4. så himla urhemskt! :/

  jag får aldrig mardrömmar :)

  SvaraRadera
 5. Gud jag gråter! Orkar inte se. Jag är så glad att jag inte köpt riktig päls någonsin. Dunet har ju också en hemsk historia då de sliter av de stackars fåglarna deras fjädrar när de lever, bara för att de ska kunna göra det om och om igen. Blodet stänker och fåglarna skriker. Det är detsamma som att flå oss levande. Varför gör människor såhär?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man verkligen fråga sig. Jag gråter också! Varför ska djur få lida för att människo vill ha päls eller dun?

   Radera
 6. Usch och fy!! vad hemskt! Nä...ingen sådan jacka för mig heller!

  Kram Cecce

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är riktigt hemskt. Jag tror de flesta tänker att pälsen inte är införskaffad på det här sättet om det nu är äkta. Jag tror och hoppas att de flesta tänker att en pälskrage är syntetisk.

   Radera
 7. Tack för att Du tar upp den här saken i bloggen. Man skall nog varken köpa djurpäls eller produkter som innehåller dun. Tex Ikea säljer duntäcken och dunkuddar som kommer från dun som tagits från levande fåglar. Sportaffärerna bl a säljer dyra dunjackor som innehåller dun från fåglar och där de varken kan redovisa hur dunet plockats från fåglarna och inte heller fångstmetoderna. Jag har frågat. I år ser man tyvärr mycket djurpäls och dun. Verkar som att inte informationen om allt det hemska gått fram till konsumenterna. Man måste vara kritisk när man handlar för det är ju vi konsumenter som bestämmer egentligen. Har själv köpt ekologisk acrylpäls som värmer gott.

  SvaraRadera
 8. Pälsinustrin borde förbjudas helt och hållet.

  SvaraRadera