måndag 10 februari 2014

Barndomens hus

I lördags,när jag körde förbi området där jag är barnfödd, var jag bara tvungen att stanna till vid det huset jag bodde i.


Huset var lite svårt att känna igen faktiskt. Cypressbuskarna på framsidan var borta. Jag minns hur gott de doftade, särskilt på somrarna.


Sedan var det målat blått på räcken och på grunden. Runt fönstren var det numera vitt. Tänk att en eller flera färger kan förändra ett hus nästan fullständigt.


Jag minns så väl björken på framsidan. Framför den blev man ofta fotograferad som barn.  Undra vad grushögen under  presenningen ska användas till...Lite nyfiken blir man allt.


Muren var delvis borta. Kanske var de på väg att bygga upp en ny. Jag vet inte. Kanske vågar man åka förbi i sommar igen. Då kanske en ny mur finns där.

Lite nostalgisk bara. 

13 kommentarer:

 1. Aldrig fel med nostalgi :)

  Nej jag tycker inte de är sköna och sen gillar inte mina knä det, måste ha fotriktiga skor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är rätt platta, så jag förstår dig!

   Radera
 2. Spännande att se vad som händer med huset! Du får göra ett besök till sommaren igen:)

  SvaraRadera
 3. Åh vad roligt att kika förbi ett hus med så mycket historia. För har man växt upp i ett hus är det en speciell känsla.

  Kram
  Stoffe

  SvaraRadera
 4. Äh, så mysigt :) Mina föräldrar bor fortfarande i huset som jag bott i hela livet!

  sv: Ja, verkligen, jag älskar att laga mat, men utan matsedel blir det lätt att jag lagar typ... halvfabrikat. Och det gillar inte jag, så det blir matsedel ett tag igen :)

  SvaraRadera
 5. lite häftigt :) om man skulle ta o svänga förbi där ja bodde som liten nån dag

  SvaraRadera
 6. Kul med barndomens hus =)

  Ja mina smoothies blir då inte stabbiga, dem blir drickbara.
  Vems citat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Citatet är taget från internet, men tyvärr minns jag inte sidan.

   Radera
 7. Visst är det lite märkligt att komma tillbaka till huset där man har bott. Åkte för något år sedan förbi mitt barndomshem. Det var ju samma hus, men trädgården helt förändrad och huset i ny färg. Det befintliga ställs mot minnena och det är onekligen intressant. Förstår att du blir nyfiken på hur där kommer att se ut. Kramar Liza

  SvaraRadera
 8. Du skulle lagt ut en bild på hur det såg ut när du var liten också.. hade varit roligt att se...

  SvaraRadera
 9. Ja, det var ett liknande hus jag bodde i i Umeå. Roligt att åka upp och glo in det när man ändå bilar till släkten. Det är nostalgitripp. :)

  SvaraRadera