lördag 15 februari 2014

Museum och Cicero

Naturhistoriska muséet

Vilken mysig lördag vi har haft! Till skillnad från många andra lördagar, var vi lite mer kulturella idag. Det blev ett besök på Naturhistoriska muséet tillsammans med goda vänner. Det var riktigt roligt! Så mycket man lär sig av sådana här besök. Jag läste faktiskt på en del skyltar och fann det väldigt intressant. 
Får åka hit oftare!
Jag tror att det var någon gång på gymnasiet jag var på detta underbara museum senast. idag förstod jag att jag måste åka hit oftare. Jag skulle så gärna vilja åka hit med mina elever, men tyvärr blir studiebesök inne i stan för kostsamma med tanke på bussresa osv. 

Så söta djur!


Vilken god mat!

Efter museumbesöket var det dags att fylla på magen med god mat. Vi gick till restaurangen Cicero, där det serverades otroligt god mat. Jag är fortfarande väldigt mätt, trots att det är flera timmar sedan vi åt. Jag åt en pastarätt med bland annat serranoskinka, mozzarella, parmesanost och ruccolasallad. Till dessert tog jag friterad glass med varma äpplen med kaneltäcke. 

30 kommentarer:

 1. Vilken mysig dag! Maten såg underbart god ut!

  SvaraRadera
 2. Kommer en uppdatering imorgon om varför aktiviteten varit låg på bloggen de senaste dagarna :)

  SvaraRadera
 3. Roligt med en tur på museum! Ibland missar man ju museerna i sitt eget land, dumt nog. Min pappa jobbade på Naturhistoriska, så där har jag varit några gånger. Tyvärr lever han inte längre.

  SvaraRadera
 4. Vad häftigt det ser ut där med alla djur =)

  SvaraRadera
 5. Har nog inte varit där på några år, men så härlig dag!

  puss

  SvaraRadera
 6. Sv: Det är det verkligen, speciellt dessa 2 spelen som vi har, Alias och trodde du ja!

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 7. Tack för en härlig lördag, kramar

  SvaraRadera
 8. ja de kan nog behövas. den väger hur mycket som helst

  SvaraRadera
 9. Svar
  1. Så himla gott med friterad glass! Här kan du se hur man gör det:
   https://www.youtube.com/watch?v=ntKKw_uiViI

   Radera
 10. Mysigt inlägg från en mysig dag med mysiga vänner, puss älskling! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en härlig dag, eller hur? PUSS!

   Radera
 11. Var där med en klass innan sommarlovet förra året, riktigt nice tycker jag.
  Funderar på att ta med några ungar vid nästa lov..bra ställe.

  SvaraRadera
 12. Kul med ett besök på museum, och att äta gott är aldrig fel.

  SvaraRadera
 13. Jag har varit på Naturhistoriska så många gånger att det känns som att jag kan allt utantill. Men det var när barnen var små så nu har det säkert ändrats lite. Man kanske skulle ta sig dit igen snart. För finare och intressantare museum finns det inte enligt mig.

  Var ligger Cicero? Verkar vara en mysig restaurang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror Naturhistoriska muséet lockar alla, både vuxna och barn. Cicero ligger på Linnégatan.

   Radera
  2. Vet du vilket nummer på Linnégatan? Det stod ingen adress på hemsidan vad jag kunde se/hitta. Så antagligen vet du inte adressen heller såklart. Men om du vet ungefär läget skulle det vara till hjälp. Jag är verkligen nyfiken på den restaurangen.
   <3

   Radera
  3. På nr 23. Det stod på hemsidan under Information.

   Radera
  4. Tack!
   Missade det.
   Hm...tittade på alla andra sidor... ibland är jag ute och cyklar. Haha!

   Radera