måndag 31 mars 2014

Nostalgi på hög nivå


Nostalgi!

Under städningen i helgen, hittade jag min gamla walkman, en bärbar cd-spelare. Jag minns inte när jag använde den senast, men det var ett tag sedan. 

Jag vill dela med mig av ett litet minne:
Under en praktikperiod på lärarhögskoletiden, var jag med 3.orna på deras engelskalektion. Det var strax innan jul och eleverna fick på engelska berätta vad de önskade sig i julklapp. En elev berättade att hon önskade sig en walkman. En annan undrade vad det var för något. Då svarade läraren: - "En walkman är en man som går." Que?! Och det brukar man önska sig?!

17 kommentarer:

 1. jag har också kvar min. den användes flitigt när jag läste till förskollärare - eftersom jag dagpendlade 16 mil tor varje dag.

  Vi har haft den kopplad till högtalare i Lilla Gula innan vi skaffade stereo där. För eftersom vi varit notoriska samlare av cd-skivor så har vi helt sjukt många.. och då känns det som att inte spotify räcker till alla gånger... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du rekommenderar mig att spara min walkman?

   Radera
  2. Nja det vet jag inte... min har blivit kvar för att den fungerade. Sen fick den vakna till liv en period här för några år sedan... men nu ligger den i en låda igen... Det är väl kul ur ett nostalgitänk.. men man ska ju ha plats också...

   Radera
 2. Joda de gick jättebra, uppgiften blev inlämnad och godkänd :)

  SvaraRadera
 3. hahaha, vilken knasig en, undra om personen hört någon som önskade sig en walkman och liksom härmade utan att veta vad det riktigt var?

  SvaraRadera
 4. Åh, tänk om man haft kvar sin!! :)

  SvaraRadera
 5. haha. Ja en sån hade jag som jag använde flitigt på bussen.Lisa

  SvaraRadera
 6. det är minst sagt nostalgi :D skrev ett inlägg om det för ett tag sedan, galet vad tiden gått fort, nu har man musik enkelt i telefonen och kan uppdatera sig hela tiden :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den tekniska utvecklingen går snabbt framåt!

   Radera